• OBJAVLJENO: 02.04.2010.
Izabran najuspješniji menadžer i privredno društvo u 2009.godini

Titule najuspješnijih zasluženo pripale direktoru Jusufu Hubjeru i firmi „Unis Ginex“

menadzer-godine-2009-b.jpg

U organizaciji Ministarstva za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde 02.04.2010.godine održana je manifestacija izbora najuspješnijeg menadžera i privrednog društva u 2009.godini. Pored organizatora, manifestaciji je prisustvovao veliki broj zvanica iz privrednog i kulturnog života.

Nagrada za najuspješnijeg menadžera u 2009.godini na ovogodišnjem izboru pripala je Jusufu Hubjeru direktoru firme d.d „Unis Ginex“, dok je ova firma ujedno proglašena i za najuspješnije privredno društvo u 2009.godini. Takođe, dodjeljeno joj je i priznanje za potez, ideju godine za proces laboracije kapisli vlažnim postupkom.

Prema riječima direktora, firma d.d „ Unis Ginex“ zapošljava oko 400 radnika, a u ovoj godini planira se proširenje proizvodnje kao i prijem novih radnika.

menadzer-godine-2009-b2.jpg

menadzer-godine-2009-b3.jpg

– Krenuli smo 1998. godine sa izgradnjom fenjera za uličnu rasvjetu po gradu, izradom humanitarnih peći te renoviranjem i sanacijom uništenih objekata, a sada imamo negdje oko 33 kupaca iz cijelog svijeta. Ukupan prihod na početku je bio negdje oko 3.000.000 KM, a sada iznosi 14.000.000 KM . Zadatak Uprave ove firme je da u ovoj godini to bude nešto više i da uvedemo inicijalne kapisle sa ekološkom smješom, bez teških metala. Takođe, ova firma sklopila je sporazum sa najvećom firmom iz Belgije kada je u pitanju naša branša koja proizvodi mašine i mi smo se skoro osposobili da radimo proste pa čak i složene mašine, odnosno opremu, obzirom da na našem prostoru više nema nekadašnjih firmi kao što je Tvornica mašina i TPO, smatram da i to možemo- kazao je direktor Hubjer.

ministar-za-finansije-muhidin-pleh.jpg

Specijalno priznanje za sveukupan razvoj zajednice u Bosansko-podrinjskom kantonu dodjeljeno je kompaniji „Bekto-Precisa“. Nagrade za potez, ideju godine pripale su i kompanijama „Emka-Bosnia“ za pogon praškastog farbanja , d.o.o „Fekry“ za izradu briketa u procesu prerade drveta, firmi „Zlatna nit“ za novu liniju šivenja odjeće, te d.oo „Bijele vode“ za novu liniju punjenja pitkom vodom.

menadzer-godine-2009-b4.jpg

menadzer-godine-2009-b5.jpg

– Jedno veliko hvala za sve što činite u interesu razvoja Gornjeg podrinja, a prije svega na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Ponosan sam kao ministar za privredu što možemo konstatovati da privreda u Goraždu, bez obzira na ova teška vremena, postiže sve bolje rezultate i što otvarate mogućnost za novo zapošljavanje i to je rezultat aktivne politike menadžera, menadžmenta i uprava firmi. Hvala svima što ste uradili u prošloj godini- riječi su ministra za privredu u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Mustafe Kurtovića.

menadzer-godine-2009-b1.jpg

menadzer-godine-2009-b6.jpg

Čestitke menadžerima i firmama na osvojenim nagradama i priznanjima, ovom prilikom, uputili su i premijer BPK-a Nazif Uruči, te predsjedavajući Skupštine BPK-a dr. Alija Begović.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.