• OBJAVLJENO: 06.04.2010.
Povodom Dana OŠ „Husein ef. Đozo“ održana svečana sjednica Nastavničkog vijeća

Premijer BPK Goražde prisustvovao svečanoj sjednici

osnovna_skolab3070410.jpg

Direktor OŠ „Husein ef. Đozo“ Salim Detlić sa saradnicima organizovao je 06.04.2010. godine, u povodu Dana škole, svečanu sjednicu Nastavničkog vijeća, a ovoj svečanosti, pored uposlenih, prisustvovali su i premijer BPK Goražde Nazif Uruči, načelnik općine Goražde sa saradnicima, predstavnici Školskog odbora i Vijeća roditelja, penzionisani radnici škole te direktori škola sa područja BPK Goražde.

osnovna_skolab_b3070410.jpg

Ova škola ima 72 uposlenih, od čega je preko 50% sa VSS, a 1000 učenika koji pohađaju nastavu raspoređeno je u 40 odjeljenja. Prema riječima direktora najveći problem ove, inače, uspješne škole, je nedostatak prostora:

– Ova škola je veoma stara, ali dosta izdržava i ne bi vjerovali koliko je nas na ovom prostoru. Mi još uvijek radimo u tri smjene, što je mimo pravila. Možda bi se ovdje moglo nešto učiniti izgradnjom dodatnih prostorija, pa vas molim, ukoliko ste u mogućnosti, da nam pomognete da ne radimo u tri smjene – kazao je direktor škole.

osnovna_skolab_b23070410.jpg

Premijer Nazif Uruči čestitao je, u ime Vlade BPK Goražde i u svoje lično ime, direktoru i uposlenima Dan škole, a uvažavajući potrebu da ova šklola zadovolji propisane standarde proširenjem postojećih kapaciteta, premijer je kazao:

“Mislim da možemo zajednički pomoći i da postoji spremost svih da daju ono što je moguće kako bi napravili najbolje u ovoj, ali i u svim drugim školama. Ovo je zgrada austrougarske gradnje i treba mnogo toga prilagoditi njenoj pravoj svrsi. Posebno je to neophodno sa aspekta što standardi zahtijevaju da škola ne radi u tri smjene i moraćemo osmisliti šta je najracionalnije napraviti što je prije moguće. Ujedno koristim ovu priliku da se svima zahvalim na razumijevanju i doprinosu koji dajete radeći svoj posao”.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.