• OBJAVLJENO: 20.04.2010.
Susret prijateljstva ranijih godina, druženje Goraždana i ove godine

Peti tradicionalni susret „Goražde i prijatelji Melbourne 2010.

druzenje-gorazdana-u-australiji_b.jpg

10. aprila 2010. godine u prostorijama KUD-a Dandenong, Noble Park održan je peti tradicionalni susret „Goražde i prijatelji Melbourne 2010. godine”. Ispred Organizacionog odbora Udruženja građana Goražda upućena je dobrodošlica posjetiocima koji su svojim prisustvom uveličali peti po redu susret i druženje Goraždana Melbourna i Victorije.

Ovo nije susret i druženje Goraždana, ovo je druženje svih građana koji su za nedjeljivu i jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu .

Ispred Organizacionog odbora upućena je zahvalnost medijima informisanja:

BH radio programima emitovanja na bosanskom jeziku, SBS i 3ZZZ Melbourne i Geelong,
Uredništvu magazina “BOSNA”
“Creation Design”- Dandenong , gospodin Adi Alić
KUD Dandenong, Memorial Drive-Noble Park
Organizacionom odboru Udruženja građana Goražda

Muzički program večeri susreta i druženje uz ples i muziku za sve generacije priredio je neumorni muzičar Admir Tokić.

Uz foto-DVD Hayat projekciju, na velikom ekranu, prikazano je lijepo Podrinje, splavarenje niz rijeku Drinu, istorija grada Goražda, te raniji susreti druženja Goraždana u Melburnu.

Daleko od Bosne i Hercegovine i rodna zavičaja, al’ srcem i dušom vezani za svoj rodni zavičaj, Goraždani su imali prilike da razgovaraju o rodnom mjestu, zavičaju, lijepim sjećanjima, novim i starim prijateljima, novim susretima i poznanstvu, razgovorima o lijepim mjestima Bosansko-podrinjskog kantona.

“Družimo se i narednih godina”, “Nadamo se da ćemo se ponovo vidjeti naredne godine za “VI Tradicionalni susret Goražde i prijatelji 2011. godine u Melburnu” poručuju Goraždani, organizujmo susrete prijateljstva i za sve budimo zahvalni svim sredstvima informisanja na bosanskom jeziku i našim BH-klubovima u Melburnu.

Druženja i okupljanja Goraždana nastavljaju se budućim tradicijama, a srcem i dušom vezuju ih prelijepe riječi pjesme rodna zavičaja…

Tamo gdje sija sunce s’ planina, i zora rana pokriva dol’, tamo gdje šumi zelena Drina, Goražde grad je zavičaj moj, Goražde jedino u srcu mom, tu mi je ljubav itopli dom, ti si mi najljepše pjesme poj, volim te o’ grade moj…”

Tekst/foto-reportaža
Riyad Hodo
Elvedin Dino Ramiz
Noble Park Victoria
Australia

GALERIJA SLIKA – Peti tradicionalni susret Goražde i prijatelji Melbourne 2010

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.