• OBJAVLJENO: 21.04.2010.
Učenici OMŠ „Avdo Smailović“ postigli veliki uspjeh

Na III Internacionalnom i XIII Federalnom takmičenju osvojeno 5 drugih i 7 tećih mjesta

muzicka-skola-210410b.jpg

Učenici i nastavnici Osnovne muzičke škole „Avdo Smailović“ iz Goražda učestvovali su od 17. do 19.aprila 2010.godine na III Internacionalnom i XIII Federalnom takmičenju učenika i studenata muzičkih škola i akademija koje je održano u Gračanici. Ovo takmičenje, sa oko 2000 učesnika, od čega 1.500 učenika i profesora te oko 500 predstavnika škola, roditelja i sl., bilo je jedno od najmasovnijih do sada.

muzicka-skola-210410b1.jpg

muzicka-skola-210410b3.jpg

Učenici OMŠ „Avdo Smailović“, osvojivši 5 drugih i 7 trećih mjesta, postigli su veoma veliki uspjeh. Bitno je napomenuti da se nijedan od učenika, od kojih su se neki takmičili prvi put, nije vratio u Goražde bez osvojene nagrade u svojoj kategoriji.

Ostvarenim rezultatom zadovoljna je i direktorica OMŠ Belkisa Vehabović: „ To je jako dobar rezultat za ovako malu ustanovu, međutim za onaj višemjesečni rad koji smo mi imali, to su rezultati kakve smo i očekivali. Naravno, uvijek može biti bolje.“

Svoj doprinos u organizaciji odlaska učenika i nastavnika OMŠ „Avdo Smailović“ dalo je i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta BPK, sa ministricom Almom Delizaimović na čelu.

Pred učenicima i nastavnicima Osnovne muzičke škole su nova takmičenja, pa će tako na VII takmičenju drvenih duvača, koje će se 24. aprila 2010. održati u Požarevcu, učestvovati i tri učenice OMŠ „Avdo Smailović“. Ovo će biti drugi put da Osnovna muzička škola učestvuje na ovom takmičenju.

Povodom učešća na ovom takmičenju direktorica Vehabović je kazala: „Mi drugi put učestvujemo, pripremaju se tri učenice koje će u subotu sa svojim nastavnicama i korepetitorom otputovati, takmičiti se i isti dan se vratiti.

muzicka-skola-210410b2.jpg

muzicka-skola-210410b4.jpg

I ovom prilikom želim da se zahvalim Ministarstvu obrazovanja koje je prepoznalo tu vrstu našeg usavršavanja, i učeničkog i nastavničkog i omogućilo nam da, snoseći finansijske troškove, pored federalnog, i ove godine učestvujemo i na ovom prestižnom takmičenju u regionu. Očekujemo bar da se ponovi rezultat iz 2008. godine kada smo osvojili tri druge nagrade, ako ne i bolji.“

muzicka-skola-210410b5.jpg

muzicka-skola-210410tabelajpg.jpg

Korepetitor za flaute nastavnik Samir Ahmetspahić.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.