• OBJAVLJENO: 11.04.2010.
U Goraždu obilježen Dan MSŠ „Enver Pozderović“ i Dan planete Zemlje

dani-skole-enver-pozderovic-220410b.jpg

Osim što se obilježava kao Dan planete zemlje, 22. april je i dan kada goraždanska Srednja mješovita škola „Enver Pozderović“ obilježava godišnjicu svog postojanja.

Tim povodom, u Velikoj sali Centra za kulturu 22.04.2010. godine održana je svečana akademija kojoj su, pored učenika i uposlenika ove škole, prisustvovali i brojni gosti, među kojima i predstavnici LOT tima EUFOR-a stacioniranog u Goraždu te predstavnici kantonalnog Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

Prije svečane akademije, u Gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“, održana su sportska takmičenja učenika, a sama akademija protekla je uz interesantan i dobro pripremljen kulturno-zabavni program.

dani-skole-enver-pozderovic-220410b1.jpg

dani-skole-enver-pozderovic-220410b2.jpg

enverpozderovic240410.jpg

„Danas izlazi 54. generacija gimnazijalaca, dok su generacije Ekonomske i Poljoprivredne škole, u sklopu Mješovite srednje škole „Enver Pozderović“, nešto mlađe. Što se tiče rada same škole, veoma smo ponosni našim radom i smatramo se jednom elitnom školom na ovim prostorima. Uspjeh učenika na polugodištu je sa 70% prolaznosti i prosječnom ocjenom 3,5. Takođe smo veoma zadovoljni uspjesima koje su naši učenici ostvarili na kantonalnim, federalnim i državnim takmičenjima“- riječi su direktora škole Fikreta Terovića.

dani-skole-enver-pozderovic-220410b4.jpg

dani-skole-enver-pozderovic-220410b3.jpg

Pored direktora škole, prisutnim gostima takođe se obratila i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Alma Delizaimović:
„Sretna sam što sam dio ovog tima i što mi se ukazala čast i prilika da vam, u ime Vlade, u ime uposlenih u ministarstvu i u svoje lično ime, čestitam Dan škole i zaželim vam puno uspjeha u radu i životu. Zadatak Ministarstva je da prati i osigurava što kvalitetnije uslove obrazovanja i danas sa vama želim podijeliti jednu lijepu vijest, jer znam da je vaša želja da svi budete u jednom prostoru, obzirom da se dio nastave odvija i u drugim objektima van škole. Zahvaljujući Federalnom ministarstvu raseljenih lica i izbjeglica, dobili smo donaciju u vrijednosti od 200.000,00 KM, kako bi konačno mogli početi nadogradnju sprata i unutrašnje uređenje škole. Znam da ta sredstva neće biti dovoljna i da ćemo trebati obezbijediti još sredstava, ali sam sigurna da ćemo do septembra biti svi zajedno u jednoj školi“.

Druženje uposlenika škole, kao i učenika nastavljeno je i nakon akademije, a već sutra i učenici i nastavnici vraćaju se svakodnevnim obavezama i nastavljaju sa svojim redovnim radom.

dani-skole-enver-pozderovic-220410b8.jpg

dani-skole-enver-pozderovic-220410b5.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.