• OBJAVLJENO: 27.04.2010.
Zahvaljujući saradnji federalnog i kantonalnih ministarstava

min_privrede_27_0410b3.jpg

Ministar za privredu u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Mustafa Kurtović potpisao je 27.04.2010.godine Ugovor o pružanju usluga nabavke i isporuke sjemenskog krompira sa Zemljoradničkom zadrugom „Agropodrinje“ iz Goražda. Pored potpisnika Ugovora, potpisivanju je prisustvovao i ministar za zdravstvo raseljena lica i izbjeglice u Vladi BPK-a Demir Imamović.

Vrijednost Ugovora je 30.000 KM, gdje se ZZ „Agropodrinje“ obavezuje da će isporučiti 30.000 kg sjemenskog krompira kategorije „Orginal“ („O“), pakovanog po 10 kg, općini Goražde, Pale-Prača i Foča Ustikolina.

Prema riječima ministra Kurtovića, finansijska sredstva za realizaciju ovog Ugovora obezbjeđena su od federalnog Ministarstva raseljenih lica i izbjeglica.

min_privrede_27_0410b.jpg

min_privrede_27_0410b1.jpg

– Vrijednost ugovora je 30.000KM , i to je 30.000 kg krompira. Istovremeno, općine će same odrediti svoje korisnike kroz mjesne zajednice, a takođe, već je ministar Imamović dogovorio sa Regionalnim odborom za povratak donacije ljudima koji su se vratili u Republiku Srpsku. Ovo je jedan od primjera kako mogu dva ministarstva ove Vlade kantona da zajednički nastupe u cilju obezbjeđenja optimalnijih uslova za život građana, ne samo kantona, nego i šire regije.

min_privrede_27_0410b2.jpg

Ovdje se radi o nabavci sjemenskog krompira za ljude koji su se vratili u Republiku Srpsku , ljude koji žive na prostorima ovog kantona i ja ovom prilikom želim da izrazim zahvalnost Federalnom ministarstvu za raseljena lica i osobno ministru Mušiću, ministru Demiru, jer smo zajednički radili na ovom projektu. U pogledu javnih nabavki, najpovoljnija je bila naša ZZ „Agropodrinje“ gdje smo i time pomogli našu jednu zemljoradničku zadrugu koja važi za jednu od najboljih u BiH i na ovaj način ćemo da pomognemo naše građane koji će ovim sjemenskim krompirom obezbijediti produkciju, kako kažu stručnjaci, negdje oko 450.000 kg.

min_privrede_27_0410b4.jpg

Mislim da je ovo dobar primjer kako se zajednički može raditi na drugim projektima- ovom prilikom istaknuo je ministar Kurtović.

Direktorica ZZ „Agropodrinje“ Nasiha Džaka istakla je veoma dobru saradnju sa Ministarstvom za privredu BPK- a Goražde.

-Ovo je jedan vid dobre saradnje između privrednog subjekta, u ovom slučaju ZZ „Agropodrinje“ Goražde i Ministarstva za privredu BPK-a . ZZ „Agropodrinje je jedan od proizvođača sjemenskog krompira i mi smo na ovaj način uspjeli da sa Ministarstvom za privredu napravimo jedan ovakav ugovor. Što se tiče neke daljnje distribucije to na sebe preuzimaju mjesne zajednice i općine, a sve ostalo koordinira Ministarstvo za privredu- kazala je direktorica Džaka.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.