• OBJAVLJENO: 12.05.2010.
Bosansko-podrinjski kanton Goražde posjetio federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta

Značajna podrška goraždanskim privrednicima

posjeta_vladimir_b.jpg

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta u Vladi Federacije BiH Velimir Kunić posjetio je 12.05.2010.godine Bosansko-podrinjski kanton Goražde i tom prilikom sastao se sa premijerom Kantona Nazifom Uručijem. Sastanku je prisustvovao i ministar za privredu u Vladi BPK-a Mustafa Kurtović te predsjednik Obrtničke komore BPK-a Ahmed Popović.

Cilj ove posjete je razmatranje mogućnosti podrške federalnog Ministartsva razvoja, poduzetništva i obrta kroz projekte poduzetnika i obrtnika, a poseban akcenat stavljen je na razvoj poslovnih zona u BPK-a . U okviru posjete našem kantonu, ministar Kunić posjetit će i poslovne zone na lokalitetu „Pobjede“, obzirom da je u budžetu za 2010.godinu, prema riječima ministra Kunića, planirana pomoć Federalnog ministarstva za uređenje ove poslovne zone.

– Mi smo i do sada podržavali projekte koji su išli od strane općine, a ova poslovna zona koja se namjerava praviti u Goraždu, mislim da je veliki izazov za Goražde i da će to biti podstrek za otvaranje novih pogona i omogućiti novo zapošljavanje. Takođe, mogu izraziti svoje zadovoljstvo što će u projektu izgradnje te poslovne zone učestvovati četiri privredna subjekta, Općina i Kanton Goražde i svakako će imati podršku Ministarstva – istaknuo je ministar Kunić.

posjeta_vladimir_1b.jpg

Ministar za privredu u Vladi BPK-a izrazio je zadovoljstvo saradnjom sa federalnim Ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta, ističući da je u posljednje dvije godine od strane ovog ministarstva kroz projekte podržano preko 40 privrednih subjekata sa prostora našeg kantona, Obrtnička komora kao i uređenje poslovne zone „Bekto-Precisa“.

– Ja mogu sa zadovoljstvom reći da je ovo jedan od rijetkih ministara Federacije, koji iz godine u godinu prepoznaje razvoj malih, srednjih i velikih firmi u ovom kantonu i da se od skromnog budžeta ovog Ministarstva značajna sredstva izdvajaju za pomoć privrednim subjektima u Goraždu. Moram istaknuti da je u posljednje dvije godine od strane ovog ministarstva podržano preko 40 privrednih subjekata , Obrtnička komora , uređenje dijela poslovne zone „Bekto – Precisa“, a posebno mi je drago da će ove godine po osnovu aplikacije četiri firme, Pobjeda „Rudet“, Pobjeda „Sport“, Tvornica alata i Unis „Ginex“ i odobrenim sredstvima ovog ministarstva, konačno krenuti uređenje poslovne zone „Pobjeda“, jer to je jedan od osnovnih upravljačkih mehanizama jedne poslovne zone, shodno evropskim standardima. Takođe mi je zadovoljstvo da će i ove godine Federalno ministarstvo, na čelu sa ministrom Kunićem podržati obrtničke komore, među kojima je i naša, koja iz godine u godinu postaje jedan bitan faktor ukupnog razvoja na području kantona- kazao je ministar Kurtović.

posjeta_vladimir_b2s.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.