• OBJAVLJENO: 13.05.2010.
Otvorena izložba „Otisci rata“

izlozba_130510_b.jpg

U okviru manifestacije „Dani otpora“, u organizaciji Gradskog vijeća mladih koje djeluje pri nevladinoj organizaciji „Grad“ i u saradnji sa Ministarstvom za boračka pitanja BPK-a Goražde, 13.05.2010.godine u Centru za kulturu Goražde otvorena je izložba pod nazivom „Otisci rata“.

Pored brojnih posjetitelja, svečanom otvorenju izložbe prisustvovali su premijer BPK-a Nazif Uruči, ministar za boračka pitanja Dževad Adžem, ministar za privredu Mustafa Kurtović, predsjednik Udruženja veterana rata Abduselam Sijerčić – Pelam te Irene Cormenzan, predstavnica organizacije „Sos Balkanes“ iz Španije.

izlozba_130510_b1.jpg

Od velikog broja fotografija pristiglih na konkurs, odlukom žirija koji je ocjenjivao kvalitet fotografija i njihovu usklađenost sa temom, dodijeljene su nagrade autorima za prva tri mjesta.

Prvu nagradu podijelili su Edo Kanlić i Admir Alihodžić. Druga nagrada pripala je Vildani Muratspahić, dok su treću nagradu osvojili: Kerim Somun i Dženita Imamović.U holu Centra za kulturu Goražde postavljena je i izložba fotografija čiji je autor goraždanski fotograf Enver Pršeš. Fotografije imaju dokumentarni karakter i predstavljaju svjedočanstvo o jednom vremenu i zbivanju koje je ostavilo veliki trag.

izlozba_130510_b2.jpg

Gradsko vijeće mladih uputilo je, ovom prilikom, zahvalnost Ministarstvu za boračka pitanja BPK-a, Udruženju Veterana rata, Centru za kulturu Goražde, te Enveru Pršešu, koji su pomogli Gradskom vijeću mladih da na ovaj način učestvuju u obilježavanju manifestacije „Dani otpora“.

(GALERIJU SLIKA MOZETE POGLEDATI NA OVOM LINKU)

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.