• OBJAVLJENO: 15.05.2010.
Preminuo ministar u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Vladimir Nedimović

vladimir_nedimovic_150510.jpg

Ministar za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Vladimir Nedimović izgubio je život nesretnim slučajem sinoć, 14.05.2010.godine na Višegradskom jezeru. Njegova tragična smrt šokirala je sve građane Bosansko-podrinjskog kantona, a posebno njegove kolege u Vladi u kojoj je obavljao svoj drugi mandat. Povodom smrti ministra Vladimira Nedimovića, Vlada BPK-a oglasila se slijedećim saopćenjem:

Iznenadna smrt našeg dugogodišnjeg kolege Vladimira Nedimovića, ministra za urbanizam i prostorno uređenje u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde sve nas je duboko potresla i ožalostila.

Vladimir Nedimović rođen je 21.07.1955. godine u Goraždu. Osnovnu i srednju školu završio je u Goraždu, nakon čega je upisao Pravni fakultet u Sarajevu. Diplomirao je 1979. godine i iste godine zaposlio se kao profesor pravne grupe predmeta u Ekonomsko-upravnoj školi u Goraždu, gdje je radio do 1981. godine kada je izabran za zamjenika Opštinskog društvenog pravobranioca samoupravljanja. Na toj funkciji ostao je sve do izbijanja ratnih djejstava 1992. godine.

Veći dio ratnog perioda proveo je u Goraždu, a ostatak sa porodicom u Beogradu i Višegradu. Nakon rata, zaposlio se u UNHCR-u u Goraždu, godine 1998. gdje je radio kao pravnik u tadašnjim centrima za pravnu pomoć u Goraždu, Kopačima, Višegradu i Rudom.

2003. godine od strane Skupštine BPK-a izabran je na funkciju ministra za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona i na toj funkciji proveo dva mandata, sve do smrti.

Smrću Vladimira Nedimovića ostali smo bez iskusnog i vrijednog člana Vlade i dobrog kolege. Dao je veliki doprinos u radu Vlade i ministarstva kojim je uspješno sve ove godine rukovodio.

Pamtićemo ga po dobrim vrlinama i djelima.

Njegovom porodici upućujemo izraze najiskrenijeg saučešća.

Obavještavamo javnost da će se komemorativna sjednica našem cijenjenom kolegi Vladimiru Nedimoviću održati sutra, 16.maja u 12,00 sati u Centru za kulturu Goražde, a sahrana isti dan u 14,00 sati na groblju u Sopotnici.

Premijer Nazif Uruči i članovi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.