• OBJAVLJENO: 25.01.2013.
Pedagoški zavod BPK Goražde
Završen prvi ciklus seminara o inkluziji
Seminar

Seminar

Nakon dvodnevnog edukativnog seminara za uposlene u obrazovnim ustanovama BPK Goražde , okončan je prvi ciklus seminara o temi inkluzije kojeg organizuje Pedagoški zavod BPK Goražde.

Predavači su ovaj put bili iz Centra za obrazovne inicijative „Step by Step“ iz Sarajeva i govorili su o  ulozi cijelog društva kada je u pitanju inkluzija.

– Ova dva dana smo govorili generalno o pitanjima stereotipa, predrasuda i kako mi kao ljudi doživljavamo određene pojave i kako se s njima nosimo, kako uvažavamo svako dijete, porodicu i kako zajednički radimo, jer budućnost naše zajednice su naša djeca, kako ih danas učimo da žive i rade zajedno i da napreduju, takva će naša zajednica biti sutra – poručila je Radmila Arangelov Jusović, izvršna direktorica Centra za obrazovne inicijative iz Sarajeva.

Plan Pedagoškog zavoda je i da u narednom periodu organizuje edukativne seminare za obrazovne radnike, a drugi ciklus seminara koji bi treba započeti uskoro, trajaće do završetka ove školske godine.

– Angažirali smo niz  eminentnih stručnjaka, doktora nauka, magistara, psihologa, pedagoga i profesora, obrađeno je preko 35 cjelina na temu inkluzije i eduakciju je prošlo preko 300 nastavnika. Pokazatelj neophodnosti nastavka edukacije su i evaluativni listovi koje su nastavnici popunili, jer ulaganje u eduakciju  nastavnog osoblja je ključni faktor za dobro obrazovanje u BPK Goražde – kazala je dikrektorica kantonalnog Pedagoškog zavoda Dika Makota.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.