• OBJAVLJENO: 27.05.2010.
Dodijeljena priznanja i diplome najuspješnijim za postignute rezultate na školskim takmičenjima

Rekordan broj nagrađenih učenika i nastavnika!

obrazovanje-dodjela-priznanje-280510b.jpg

obrazovanje-dodjela-priznanje-280510b1a.jpg

Kao i ranijih godina, i ove godine, u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, dodijeljena su priznanja učenicima osnovnih i srednjih škola te njihovim nastavnicima za rezultate ostvarene na školskim takmičenjima na kantonalnom, federalnom i državnom nivou u školskoj 2009/2010. godini.

Svečana dodjela priznanja upriličena je 27.05.2010. godine u Skupštinskoj sali BPK Goražde, a svečanosti su, pored učenika i nastavnika te direktora goraždanskih osnovnih i srednjih škola, prisustvovali su i premijer BPK Goražde Nazif Uruči, ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Alma Delizaimović sa saradnicima te muftija goraždanski Hamed ef. Efendić.

obrazovanje-dodjela-priznanje-280510b1.jpg

obrazovanje-dodjela-priznanje-280510b2.jpg

Ove godine dodijeljeno je ukupno 150 priznanja, a izdvojena su i sredstva u iznosu od 5.290,00 KM na ime simboličnih novčanih nagrada učenicima, od čega po 50 KM za osvojena prva mjesta, 40 KM za druga i 30 KM za treća osvojena mjesta.

Prema kalendaru takmičenja resornog ministarstva, u ovoj školskoj godini, organizovana su takmičenja iz matematike, fizike, engleskog jezika, informatike, vjeronauke, saobraćaja i Civitasa.

Čestitajući učenicima i nastavnicima na postignutim rezultatima, premijer Nazif Uruči, ovom prilikom, izrazio je spremnost Vlade BPK Goražde da ovakva takmičenja podrži i u budućnosti.

obrazovanje-dodjela-priznanje-280510b3.jpg

obrazovanje-dodjela-priznanje-280510b4.jpg

„Samo ako smo zajedno i jedni druge podržavamo, možemo postići rezultate u kontinuitetu, a takvi rezultati biće bolji ukoliko ta zajednica bude čvršća i ukoliko ona bude težila ka postizanju tih ciljeva. Nadam se da ćete i dalje postizati uspješne rezultate u vašim omiljenim aktivnostima i želim vam dobro zdravlje. Takođe vam želim i ugodan raspust, a nakon toga i nove radne pobjede“ – kazao je premijer Uruči.

Prisutne goste pozdravila je i ministrica Delizaimović te najuspješnijim učenicima i nastavnicima uputila čestitke za uložene napore i pokazano znanje. U ime resornog ministarstva, ministrica je izrazila je zahvalnost Civitasu te direktorima škola i nastavnom osoblju na saradnji u pripremi takmičenja, a posebna zahvalnost upućena je Islamskoj zajednici, koja je sama organizovala takmičenja učenika iz vjeronauke.

obrazovanje-dodjela-priznanje-280510b5.jpg

obrazovanje-dodjela-priznanje-280510b8.jpg

Takođe, čestitke su upućene i učenicima koji su postigli uspješne rezultate na takmičenjima na federalnom i državnom nivou te učenicima i nastavnicima osnovne muzičke škole „Avdo Smailović“ koji na svim takmičenjima, uključujući i međunarodna, postižu veoma zapažene rezultate.

Čast da predaju priznanja za ostvarene rezultate iz matematike i fizike učenicima osnovnih škola i srednjih škola pripala je premijeru Nazifu Uručiju i muftiji goraždanskom Hamedu ef. Efendiću, dok su nagrade i priznanja za ostale kategorije podijelili direktori, nastavnici i profesori osnovnih i srednjih škola te ministrica i stručni saradnici iz Ministarstva obrazovanja.

obrazovanje-dodjela-priznanje-280510b9.jpg

obrazovanje-dodjela-priznanje-280510n6.jpg

(Galeriju slika pogledajte na ovom linku)

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.