• OBJAVLJENO: 28.01.2013.
Sastanak sa predstavnicima Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu
Vlada će formirati pregovarački tim za pregovore sa sindikatom

Kantonalna bolnica Gorazde

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Emir Frašto i ministrica za socijalnu politiku, zdravstvo, izbjeglice i raseljena lica Gordana Oršolić održali su u petak, 25.januara sastanak sa predstavnicima Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu.

Povod sastanka kojem je prisustvovao i predsjednik Ekonomsko-socijalnog vijeća Ibro Mašala, bila je iznalaženje dogovora oko osnovnih zahtjeva sindikata radnika u zdravstvu.

Nezavisni strukovni sindikat radnika u zdravstvu zatražio je od Vlade i resornog ministarstva da formiraju pregovarački tim za razgovore sa sindikatom oko usklađivanja najniže neto satnice sa troškovima života te poštivanja Općeg kolektivnog ugovora.

Premijer Frašto složio se sa prijedlogom za formiranje pregovaračkog i kazao da će on biti formiran u roku od sedam dana, dok se Nezavisni strukovni sindikat radnika u zdravstvu obavezao da će konkretne zahtjeve dostaviti pregovaračkom timu, kako bi se razgovori mogli voditi pravim tokom.

Predsjednik Ekonomsko-socijalnog vijeća naglasio je tom prilikom da se treba iznaći najbolje moguće rješenje, uz obostrano uvažavanje i poštivanje.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.