• OBJAVLJENO: 04.06.2010.
U Ilovači svečano obilježen 5.juni, Dan osnovne škole „Hasan Turčalo Brzi“

Škola za ponos

dan-skole-hasan-turcalo-070610-b.jpg

U prisustvu velikog broja zvanica, 150 učenika i 35 uposlenika osnovne škole „Hasan Turčalo-Brzi“ u Ilovači 04.06.2010. godine svečano su obilježili Dan škole. Program obilježavanja započeo je izložbom likovnih radova te sportskim takmičenjima, a nastavljen je prigodnim kulturno- zabavnim programom koji su priredili učenici ove škole.

dan-skole-hasan-turcalo-070610-b1.jpg

Uz čestitke učenicima i nastavnicima u povodu Dana škole, prisutnima se obratila i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi BPK-a Alma Delizaimović koju za osnovnu školu „Hasan Turčalo-Brzi“ vežu posebne emocije.

– Za ovu školu mene vežu jako lijepe uspomene jer sam ovdje započela svoje prvo radno iskustvo i imala sam veliku čast i zadovoljstvo da moj prvi direktor bude Hasan Turčalo-Brzi, pa koristim priliku da gdje god mogu to i spomenem -istakla je ministrica Delizaimović.

dan-skole-hasan-turcalo-070610-b2.jpg

Kada je riječ o uslovima školovanja u ovoj školi , prema riječima direktora Šemsa Aganspahića, oni su idealni a u narednom periodu je u planu i prelazak na kabinetsku nastavu .

– To su učenici koji mogu da pariraju svim učenicima u gradu Goraždu ali i u većim gradovima. To pokazuju njihova takmičenja dok su ovdje, u srednjoj školi imamo učenike generacija koji su svoje osnovno obrazovanje završili ovdje, kao što imamo dosta učenika koji završavaju i visoko obrazovanje- kazao je direktor Aganspahić.

Na svečanosti u povodu obilježavanja Dana škole „Hasan Turčalo-Brzi“ dodijeljene su nagrade i diplome najuspješnijim učenicima ove škole. Ponosom generacije proglašeni su Amra Kovač i Alen Žuga, dok je titulu učenika generacije ponijela Selma Salković. Na ovoj svečanosti dodijeljene su diplome i učenicima koji su bili najuspješniji na literarnom i likovnom takmičenju te pehari i diplome pobjednicima kantonalnih takmičenja u malom fudbalu za dječake i odbojci za djevojčice.

Galeriju slika možete pogledati na ovom linku

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.