• OBJAVLJENO: 17.06.2010.
U Ministarstvu za privredu održan sastanak sa predstavnicima Oružanih snaga BiH

Pomoć OS u sanaciji putne infrastrukture na području BPK Goražde

oruzane-snage-170610b.jpg

Premijer BPK Goražde Nazif Uruči i ministar za privredu Mustafa Kurtović sastali su se 17.06.2010.godine sa komandantom Brigade taktičke podrške Oružanih snaga BiH Fahrudinom Agićem i pomoćnikom komandanta za civilno-vojne poslove Ramizom Mićivodom.

Sastanak je organizovan u cilju pokretanja aktivnosti vezanih za pomoć Oružanih snaga BiH u izgradnji i adaptaciji lokalne putne infrastrukture na području BPK-a Goražde, koja bi se ogledala u ustupanju mehanizacije dok bi nadležna ministarstva obezbjedila ostala potrebana sredstva. Na sastanku je definisano i koje su to prioritetne putne komunikacije, do kojih se, prema riječima ministra Kurtovića, došlo na osnovu obilaska terena.

oruzane-snage-170610b1.jpg

– Ovo je dobra pomoć Vojske BiH koja na ovaj način pomaže kantonima i lokalnim zajednicama da donekle saniraju putne komunikacije na svom području. Nakon obilazaka na terenu uočeno je da je putna komunikacija Ilovača-Brzača-Orahovice-Datelji, u dužini od oko 20 km, u vrlo kritičnom stanju i cijenimo da će to u prvoj fazi biti i realizirano. Druga putna komunikacija je Podhranjen-Jarovići-Hranjen, u dužini od oko 7 km, dok je treća putna komunikacija, prema dogovoru sa Ministarstvom za raseljena lica i izbjeglice, Rasadnik-Milanovići-Radijevići-Viševice-Prisoje u dužini od oko 8 km. Vjerujemo da će potpisivanje sporazuma između ministra Ministarstva odbrane BiH gosp. Cikotića i premijera BPK-a gosp. Uručija uslijediti do kraja ovog mjeseca – kazao je ovom prilikom ministar Kurtović.

oruzane-snage-170610b2.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.