• OBJAVLJENO: 31.01.2013.
Komisija za mlade Skupštine BPK Goražde
Nagrađeni najbolji projekti mladih u 2012.godini
Dodjela priznanja

Dodjela priznanja

Komisija za mlade Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde upriličila je danas dodjelu priznanja i nagrada za najbolje projekte mladih na prostoru našeg kantona realizovane u 2012.godini. Projekti  koji su ocijenjeni kao najbolji djelo su privrednog subjekta „Prevent“, Udruženja mladih „KUM“ i predstavnika Asocijacije srednjoškolaca BiH sa prostora našeg kantona Eda Kanlića.

Kada je riječ o projektu privrednog subjekta „Prevent“, Aida Herak, predstavnica ove firme je na današnjoj dodjeli priznanja istaknula da je u ovoj firmi, koja upošljava 1.100 radnika,  oko 600 radnika starosne dobi do 35 godina.

Bitno je da to nisu samo mladi sa prostora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, već  iz cijele regije- naglasila je Aida Herak.

Dodjela priznanja

Dodjela priznanja

Jedan od projekata koji se izdvaja od svih je i projekat mladih Udruženja „KUM“.  Oni su u prošloj godini osnovali Teatar mladih koji je imao prvu predstavu, a osnivači su i festivala „Elza Fest“ na kojem učešće uzme veliki broj mladih ljudi. Prema riječima predsjednika ovog Udruženja Armana Bešlije, oni će ovogodišnju nagradu dati u dobrotvorne svrhe.

– „Kulturno udruženje mladih“ ove godine odlučilo je da nagradu koju će dobiti od BPK Goražde u iznosu od 500 KM pokloni u dobrotvorne svrhe našem sugrađaninu Samiru Mehiću,  koji se već duže vrijeme liječi od bolesti,  jer on je mlad, a i mi smo, tako da mi želimo da podstičemo solidarnost-istaknuo je danas predsjednik Udruženja mladih“KUM“ Arman Bešlija.

Predsjednik Asocijacije srednjoškolaca BiH Edo Kanlić predstavlja naš kanton na području BiH kroz razne aktivnosti  te kroz rad u Vijeću mladih opštine Goražde.

Komisija za mlade Skupštine BPK Goražde nakon ceremonije dodjele priznanja upriličila je posjetu firmi „Prevent“ .

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.