• OBJAVLJENO: 01.07.2010.
U BPK Goražde upriličen prijem za delegaciju općine Gungoren, Republika Turska

turska-delegacija-010710b.jpg

Premijer BPK Goražde Nazif Uruči upriličio je 01.07.2010.godine prijem za gradonačelnika Općine Gungorem Šakir Yucela Karamana iz Republike Turske i njegove saradnike. Ovom prijemu, takođe, prisustvovala je i ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Alma Delizaimović.

turska-delegacija-010710b1.jpg

Ovom prilikom načelnik Karaman ukratko je predstavio općinu Gungoren, te kazao nešto više o prijateljskim odnosima i saradnji sa Općinom Goražde. U okviru posjete našem gradu, potpisan je i Protokol o bratimljenju između Općine Goražde i Općine Gungoren, a načelnik Karaman u kratkim crtama je rekao o značaju potpisivanja ovog sporazuma te pokretanju i opremanju edukativno-kulturnog centra u Goraždu, gdje bi mladi mogli da uče umjetničke vještine, kadu je u pitanju izrada umjetnina na platnu, drvetu i glini.

turska-delegacija-010710b2.jpg

Premijer Uruči i ministrica Delizaimović iskoristili su ovu priliku da izraze zahvalnost za sve što je Republika Turska u proteklom periodu učinila za naš kanton, kao i spremnost za saradnju, kako bi dvije prijateljske zemlje i ubuduće realizovale zajedničke projekte.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.