• OBJAVLJENO: 20.07.2010.
Press – Posjete Goraždu

pohvale-projektu-210710b.jpg

Delegacija Nezavisne agencije za izbor najmenadžera Bosne i Hercegovine, jugoistočne i srednje Evrope i Evropskog udruženja menadžera boravila je 20.07.2010. u sjedištu Bosansko-podrinjskog kantona –Goraždu.

Generalni direktor Aencije Pane Škrbić i njegovi saradnici u Ministarstvu za privredu Vlade ovog kantona razgovarali su sa ministrom Mustafom Kurtovićem i njegovim savjetnikom Mirsadom Hubanićem o ovom projektu i nedavno održanoj svečanoj ceremoniji proglašenja najmenadžera Evrope u Sarajevu.

Ministar Kurtović (jedan od laureata specijalnog priznanja „Najministar regiona“) i savjetnik Hubanić iznijeli su veoma pohvalne ocjene o Projektu izbora najmenadžera i najkompanija. Kazali su da će ovo Ministarstvo ostvariti još bolju saradnju sa Nezavisnom agencijom i Evropskim udruženjem menadžera iz Zenice, u nastojanju da se „u još većoj mjeri afirmišu i rezultati privrednika iz Goražda i ostalih općina Bosansko-podrinjskog kantona“, a njih, kako je rekao ministar Kurtović „ima znatan broj, koji bilježe respektabilne rezultate“.

pohvale-projektu-210710b1.jpg

Takođe, dogovorena je i dalja saradnja Ministarstva i Evropskog udruženja menadžera na planu regionalne privredne saradnje i mogućnosti ulaganja poznatih evropskih kompanija – dobitnika priznanja „Najmenadžer i najkompanija „ u Goraždu.

Predstavnici Nezavisne agencije i njihovi domaćini tokom posjete Goraždu obišli su i proizvodne pogone, po mnogo čemu reprezentativne firme BEKTO PRECISA, gdje su razgovarali sa generalnim direktorom Redžom Bektom i njegovim saradnicima. Ova kompanija izvanredno radi i posluje sa najvećim evropskim partnerima, ostvarujući godišnji izvoz od 90 odsto svoje proizvodnje automobilskih dijelova, dijelova iz oblasti elektroindustrije i drugih.

Goraždanska kompanija „Bekto Precisa“, koja radi za takve automobilske gigante kao što su BMW i Audi, Lamborghini, skijaške vezove za „Fisher“ te dijelova elektroindustije za englesko-austrijsku kompaniju „Mosdorfer“, zapošljava oko 400 radnika i ima jasnu viziju daljeg razvoja, a rukovodeći ljudi kompanije „Bekto Precisa“ obavijestili su goste o ambicioznim planovima i novim projektima. Podržali su i projekat izbora najmenadžera i najkompanije. „Kroz ovaj projekat“, istaknuto je prilikom razmjene mišljenja u prostorima ove firme, „na pravi način se pokazuju pojedinačne i kolektivne vrijednosti u mnogim granama bosanskohercegovačke, ali i evropske privrede“.

pohvale-projektu-210710b2.jpg

U zemljoradničkoj zadruzi „Agropodrinje“ u Goraždu delegacija iz Zenice je razgovarala sa Nasihom Džakom, direktoricom ove uspješne Zadruge i obišla plantažu jabuka, koja se prostiru na 4,5 hektara i najveća je ove vrste u Bosni i Hercegovini. Gospođa Džaka nominovana je za naredni ciklus za nagradu „Menadžer godine“ za oblast poljoprivrede.

Informacija Direkcije Agencije za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope – Zenica

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.