• OBJAVLJENO: 22.07.2010.
Iz Ministarstva za boračka pitanja

Sastanak sa korisnicima sredstava za samozapošljavanje i zapošljavanje

javna-rasprava-ministar-za-bor-pitanja-220710b.jpg

Ministar za boračka pitanja u Vladi Bosankso-podrinjskog kantona Goražde Dževad Adžem sa saradnicima upriličio je 22.07.2010.godine u Velikoj sali Ministarstva za privredu sastanak sa pripadnicima boračke populacije, korisnicima projekta dodjele bespovratnih novčanih sredstava za stimulisanje samozapošljavanja i zapošljavanja. Sastanku je prisustvovao i predsjednik Kantonalnog odbora Saveza samostalnih sindikata Adem Fejzić.

javna-rasprava-ministar-za-bor-pitanja-220710b1.jpg

javna-rasprava-ministar-za-bor-pitanja-220710b2.jpg

Prema riječima ministra, sastanak je organizovan u cilju upoznavanja korisnika projekta, a na temelju izvršene finasijske revizije o poslovanju Ministarstva za boračka pitanja i utroška finasijskih sredstava gdje postoji primjedba revizorskog tima koja se odnosila na finansiranje zapošljavanja i samozapošljavanja boračke populacije, jer odredbe Ugovora nisu u potpunosti ispoštovane kada je u pitanju regulisanje obaveza korisnika.

javna-rasprava-ministar-za-bor-pitanja-220710b3.jpg

„ U razgovoru sa korisnicima ovih sredstava saznali smo da oni uplaćuju svoje obaveze redovno, ali da nisu znali da dokaze o uplatama trebaju dostavljati u Ministarstvo za boračka pitanja. Ministarstvo za boračka pitanja u 2010.godini u budžetu ima predviđena sredstva za samozapošljavanje i zapošljavanje boračke populacije u iznosu od 500.000KM , a da bi ušli u takav projekat moramo opravdati sredstva koja smo već dali“- kazao je ministar Adžem.

Na sastanku je takođe razgovarano i o problemima sa kojima se korisnici ovih sredstava susreću u svom poslovanju te o načinima prevazilaženja tih problema.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.