• OBJAVLJENO: 22.07.2010.
Održana druga javna rasprava o nacrtu Zakona o inspekcijskim poslovima

javna-rasrava-220710b.jpg

U organizaciji kantonalne Uprave za inspekcijske poslove, u Velikoj sali Skupštine BPK-a Goražde 22.07.2010.godine održana je druga javna rasprava o nacrtu Zakona o inspekcijskim poslovima BPK a Goražde.

-Moram istaći da odziv na ove dvije javne rasprave nije onakav kakav smo očekivali. Razloga ima više, a jedan od njih je i sezona godišnjih odmora, tako da oni koji bi možda i prisustvovali ovoj javnoj raspravi nisu tu. Nadam se da će se u narednom periodu stanje popraviti. Očekivali smo da će biti nekih prijedloga i sugestija od onih koji su bili prisutni na dosadašnjim javnim raspravama kako bi došli do što kvalitetnijeg rješenja. Ono što smo najbolje znali i umjeli mi smo ugradili u ovaj tekst nacrta Zakona – kazao je ovim povodom direktor kantonalne Uprave za inspekcijske poslove Midhat Hadžiomerović.

javna-rasrava-220710b1.jpg

javna-rasrava-220710b2.jpg
Prva javna rasprava i izvršavanje obaveza po zaključku kantonalne Skupštine o nacrtu Zakona o inspekcijskim poslovima u BPK-a Goražde održana je 21. jula u općini Pale –Prača. Naredne javne rasprave zakazane su za 27. i 28.juli, kada se očekuje veća prisutnost učesnika, kao i više prijedloga, kako bi što kvalitetniji tekst nacrta ovog Zakona bio upućen u skupštinsku proceduru.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.