• OBJAVLJENO: 12.02.2013.
Započele pripreme za V Festival rada srednjih tehničkih i strukovnih škola BiH koji će se u maju održati u Goraždu
Predstavićemo se kao dobri domaćini!
Sastanak sa direktorima srednjih škola

Sastanak sa direktorima srednjih škola

Ministarstvo za obrazovanje nauku kulturu i sport BPK-a, grad Goražde, kao i tri srednje škole sa područja našeg kantona, ove školske godine bit će organizatori i domaćini V Festivala rada srednjih tehničkih i strukovnih škola BiH koji će se održati 11. maja 2013. godine.

Festival rada srednjih tehničkih i strukovnih škola BiH najveće je i najmasovnije okupljanje srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini i idealna prilika da učenici – mladi talenti pokažu svoje znanje i predstave radove i ideje iz više različitih oblasti.

Glavni cilj Festivala je da se srednjoškolci upoznaju sa gradovima i općinama Bosne i Hercegovine, te da se podstakne njihovo druženje i takmičarski duh. Također, jedan od bitnih ciljeva je afirmacija srednjih tehničkih i stručnih škola, predstavljanje zanimanja, kao i razmjena mišljenja i iskustava o stručnom obrazovanju mladih. Svi učesnici će imati priliku da pokažu svoja znanja i da se takmiče iz neke od mnogobrojnih stručnih oblasti.

Na današnjem sastanku premijera BPK Emira Frašta, ministra za obrazovanje nauku, kulturu i sport BPK Dževada Aždema i predsjedavajućeg Skupštine BPK Suada Došla sa direktorima tri srednje škole dogovoreni su koraci i aktivnosti koje treba poduzeti s ciljem što kvalitetnije organizacije Festivala rada.

Dogovoreno je da se u petak, 15.02.2013. godine, sa početkom u 10 sati, održi sastanak Organizacionog odbora Festivala na kojem će se detaljno dogovoriti o svim neophodnim aktivnostima, a između ostalog i obezbjeđivanju finansijskih sredstava za pomenutu manifestaciju, koja bi prema procjenama trebala koštati 40.000 KM.

– S obzirom da Festival podržavaju i Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta FBiH i Ministarstvo prosvjete i kulture RS, to je znak da se radi za dobrobit cijele društvene zajednice. Ove godine takmičenje će se održati za 24 stručna zvanja kao i za 31 zanimanje. Očekuje se da će na ovom Festivalu rada biti postignuti rekordni rezultati kada je u pitanju broj učenika i škola koje će uzeti učešće na Festivalu.

U okviru Festivala rada održat će se  takmičarska izložba radova po strukama (što predstavlja centralni  dio cjelokupne manifestacije), testiranje učenika po pojedinim stručnim zvanjima, takmičenje iz prakičnog rada, kao i revija amaterskog filma i izložba fotografija.

Nadamo se da će se naš grad i kanton kao i srednje škole sa područja našeg kantona predstaviti kao dobar domaćin- riječi su direktora Srednje stručne škole „Džemal Bijedić“ iz Goražda Admira Kurtovića.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.