• OBJAVLJENO: 14.02.2013.
Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport
U Goraždu održana prezentacija programa „Learn English Kids“ za nastavnike osnovnih škola

Seminar

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i Pedagoški zavod Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, u saradnji sa Centrom za jezike Goražde i British Council-om (Britanskim savjetom) u Bosni i Hercegovini, organizovali su danas u restoranu Drinska bašta edukaciju za nastavnike engleskog jezika u osnovnim školama s prostora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Na edukaciji je upriličena prezentacija Learn English Kids, podrška nastavnicima engleskog jezika, te na koji način roditelji mogu da budu dio nastavnog procesa iz engleskog jezika. Centar za jezike Goražde je ovom prilikom predstavio  kurseve engleskog jezika za djecu.

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Dževad Adžem je u obraćanju prisutnima istakao značaj saradnje Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i Pedagoškog zavoda Bosansko-podrinjskog kantona Goražde sa British Council-om i naglasio da je to izuzetna prilika za stručno usavršavanje nastavnika engleskog jezika u obrazovnim ustanovama s područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Istaknuto je i to da će se saradnja Ministarstva i British Council-a nastaviti kroz različite aspekte obrazovanja i uvođenja inovacija u nastavni proces.

Seminar

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.