• OBJAVLJENO: 03.09.2010.
U Goraždu će se 11.septembra održati bokserski turnir između reprezentacija BiH i Crne Gore svih uzrasnih kategorija

Prilika za afirmaciju bokserskog sporta u BPK-a Goražde

bokserski-turnir-030910b.jpg

Predsjednik Organizacionog odbora bokserskog meča između reprezentacije BiH i Crne Gore, premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči upriličio je 03.09.2010.godine press konferenciju na kojoj su predstavljene aktivnosti oko priprema za održavanje ovog bokserskog meča. Pored ministrice za obrazovanje nauku, kulturu i sport Alme Delizaimović, press konferenciji prisustvovao je i selektor bosanskohercegovačke Omladinske reprezentacije u boksu Enes Peštek te član Organizacionog odbora Avdo Mirvić.

bokserski-turnir-030910b2.jpg

Predstavnici reprezentacije BiH u boksu i bokserskog Saveza BiH, obratili su se Vladi BPK-a za sponzoriranje jednog turnira koji bi se trebao održati u Goraždu, u okviru Dana oslobođenja Goražda. Meč će se desiti 11. septembra ove godine i Vlada BPK-a se opredjelila da podrži organizaciju ovoga turnira, a prema riječima premijera Uručija, ovoga puta građani BPK-a a i gosti će imati priliku da vide više selekcija reprezentacija BiH i Crne Gore, koje bi trebale biti uvod u afirmaciju bokserskog sporta u BPK-a.

„Neki se sjećaju da je nekada postojao bokserski klub u Goraždu, tako da je moguće da i ovo bude inicijativa da se mladi opredijele i za ovaj sport. Mislim da će to biti prilika da i stariji vide borbu u toj plemenitoj vještini i u Goraždu uživo, u čemu rijetko imamo priliku, tako da se nadam da će Organizacioni odbor koji je izvršio sve pripreme uspješno realizovati ovu manifestaciju, na zadovljstvo svih građana BPK-a – kazao je premijer Uruči.

Prema riječima selektora bosanskohercegovačke Omladinske reprezentacije Enesa Pešteka, ovo će biti promocija bokserskog sporta na prostoru BPK-a Goražde, a u narednom periodu očekuje se podrška Vlade BPK-a, kako bi ovaj turnir postao tradicionalan, pod nazivom „Goraždanski pobjednik“.

bokserski-turnir-030910b3.jpg

„ Ono što mogu reći da će se tu skupiti naši najbolji momci sa područja cijele BiH i naravno, sa druge strane Crna Gora će dovesti svoje momke i mi smo bili u dilemi da li dovesti seniorsku reprezentaciju i onda smo se odlučili na to da ponudimo građanima BPK-a borbe svih uzrasnih kategorija, to su pioniri, kadeti, juniori i seniori. Tvrdimo da će biti dobrih borbi i građani će imati šta vidjeti. Ovo će biti jedna promocija bokserskog sporta u BPK-a i mi ćemo kroz to pokušati pokrenuti jedan bokserski klub u ovom gradu i gledat ćemo i nastojati prema Vladi kantona poslije da uputimo jedno pismo da se ovaj turnir podrži i da kao takav uđe u međunarodni kalendar, da bude tradicionalan i memorijalan na ovim prostorima. Zahvaljujući Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i Vladi BPK-a ovaj projekat je podržan i ovom prilikom ja im se zahvaljujem.“ – istaknuo je selektor Peštek.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.