• OBJAVLJENO: 13.09.2010.
Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport

Muftijstvo goraždansko dodijelilo besplatne udžbenike iz vjeronauke za učenike osnovnih škola na području BPK-a Goražde

besplatni-udzbenici-2010-002.jpg

Delegacija Muftijstva goraždanskog, predvođena muftijom goraždanskim Hamedom ef. Efendićem, posjetila je 13.09.2010. godine kantonalno Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport, a glavni povod ove posjete bilo je uručenje donacije udžbenika iz vjeronauke za učenike osnovnih škola na području BPK-a Goražde.

Muftijstvo goraždansko, kao i ranijih godina, i ove godine odazvalo se pozivu resornog ministarstva za pružanje pomoći u nabavci besplatnih udžbenika iz vjeronauke, a udžbenici će biti dodijeljeni učenicima starijih razreda iz socijalno ugroženih porodica, te učenicima prvih razreda osnovnih škola.

besplatni-udzbenici-2010-003.jpg

Izražavajući zahvalnost Muftijstvu na ovoj donaciji te veoma dobroj dosadašnjoj saradnji, resorna ministrica Alma Delizaimović kazala je da bi do kraja ove sedmice trebali stići svi besplatni udžbenici koje je kantonalno ministarstvo naručilo za potrebe osnovnih i srednjih škola. Prema riječima ministrice Delizaimović, besplatni udžbenici biće dodijeljeni socijalno ugroženim učenicima osnovnih i srednjih škola, a biće nabavljen i određen broj udžbenika za školske biblioteke.

Ovom prilikom muftija Hamed ef. Efendić izrazio je zadovoljstvo što će se ovom donacijom, bar donekle, pomoći roditeljima u nabavci školskih udžbenika, za šta, većina roditelja, treba izdvojiti značajna finansijska sredstava.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.