• OBJAVLJENO: 14.09.2010.
U Ministarstvu za boračka pitanja

Potpisani ugovori o uređenju šehidskih mezarja

potpisivanje-ugovora-sehidska-mezarja-b.jpg

Ministar za boračka pitanja u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Dževad Adžem potpisao je 14.09.2010.godine Ugovor sa firmom „Mermer“ d.o.o Goražde o ustupanju radova na uređenju, izgradnji i ugradnji dvije kapije šehidskih mezarja sa pratećim radovima na mezarjima Omeđak i Glamoč u Goraždu.

potpisivanje-ugovora-sehidska-mezarja-b140910b1.jpg

Vrijednost ugovora je 24.860 KM, a prema riječima ministra Adžema, Ministarstvo je do sada izdvojilo sredstva za uređenje više šehidskih mezarja.

„ Uradili smo šehidsko mezarje u Beriču, ograđivanje kompletnog groblja. Isto tako, pružili smo pomoć stanovnicima sela Žišće za uređenje mezarja gdje imamo ukopanog i jednog „zlatnog ljiljana“. Uradili smo šehidsku kapiju na Mravinjcu i Vranićima, a na putu smo da to riješimo i na mjesnom groblju u Kopačima. „- kazao je ministar Adžem.

potpisivanje-ugovora-sehidska-mezarja-b140910b2.jpg

U sklopu ovog projekta, Ministarstvo će u saradnji sa omladinskim udruženjem „Grad“ povodom 18.septembra- Dana oslobođenja Goražda, u Omladinskoj ulici, svečano položiti ploču u znak sjećanja na rahmetli Selvera Sijerčića i izgradnju mosta ispod mosta.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.