• OBJAVLJENO: 19.02.2013.
O novom Zakonu o radu FBiH razgovarano na sastanku u Ministarstvu pravosuđa
Cilj je približiti stavove sindikata i poslodavaca

Copy of 100_4825

Na inicijativu Privredne komore BPK Goražde, danas je u kantonalnom Ministarstvu za pravosuđe upravu i radne odnose održan sastanak na kojem je razmatrana problematika vezana za novi Zakon o radu F BiH čije je donošenje u toku.

Pored ministra za pravosuđe Admira Pozderovića, sastanku su prisustvovali predsjedavajući Skupštine BPK Goražde Suad Došlo, predsjednik Privredne komore BPK Dževad Terović kao i predsjednik Sindikata metalaca BPK Goražde Muhamed Mašić.

Sastanak je bila prilika da se ukaže na stavove sindikata i poslodavaca koji će biti prisutni u postupku usvajanja Zakona na federalnom nivou. Takođe, razmatrana su i pojedina pitanja iz prijedloga Zakona, prije svega pitanja vezana za kolektivne ugovore.

Cijeneći činjenicu da se radi o novim zakonskim rješenjima koja sadrže usklađivanje sa Evropskom socijalnom poveljom kao i činjenicu da je usaglašavanje stavova spušteno na nivo socijalnih partnera, ovim putem podržane su aktivnosti koje vode sindikati i poslodavci na postizanju usaglašenosti stavova.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.