• OBJAVLJENO: 20.09.2010.
Započela implementacija Programa zapošljavanja nezaposlenih osoba sa evidencije bez radnog iskustva sa završenom VSS i VŠS kroz volontiranje Službe za zapošljavanje BPK- a Goražde

24 nezaposlene osobe potpisale ugovore o volontiranju

program-zaposljavanja-200910b.jpg

Služba za zapošljavanje BPK-a Goražde po prvi put iz vlastitih sredstava finansira zapošljavanje kroz volontiranje 40 osoba sa završenom VSS i VŠS. Potpisivanje ugovora za 24 nezaposlene osobe koje su pismeno izjavile da žele da učestvuju u ovom programu Službe za zapošljavanje, obavljeno je 20.09.2010.godine u Velikoj sali Ministarstva za privredu, a ovom činu pored poslodavaca i direktorice Službe za zapošljavanje Nafije Hodo, prisustvovao je Premijer Nazif Uruči, kao i ministri u Vladi BPK-a Goražde.

Troškovi realizacije programa iznose 105 040 KM, a odnose se na topli obrok i uplatu zakonom utvrđenog iznosa Federalnog zavoda za PIO na ime osiguranja za slučaj povrede na radu ili profesionalne bolesti kao i troškove prijevoza ukoliko volonoter ostvaruje to pravo. Na Javni poziv javilo se 6 poslodavaca za 10 nezaposlenih osoba, dok je za 14 nezaposlenih osoba Vlada obezbijedila mjesta za volontiranje. Ovim programom 24 mlade osobe dobile su priliku da kroz 12 mjeseci steknu radno iskustvo u struci i postanu konkuretni na tržištu rada.

Riječi zahvalnosti poslodavcima koji su pokazali razumijevanje za ovakav vid zapošljavanja, kao i čestitke mladim ljudima na prvom zaposlenju, uputila je direktorica Službe za zapošljavanje BPK-a Goražde Nafija Hodo.

program-zaposljavanja-200910b1.jpg

Premijer BPK-a Goražde Nazif Uruči, uz čestitke, podsjetio je da je Vlada BPK-a uprkos recesiji i teškoj ekonomskoj situaciji , u protekloj kao i u ovoj godini, omogućila nezaposlenim mladim osobama bez iskustva da kroz volontiranje steknu šansu za budući posao i početak karijere. -Vlada će i ubuduće podržavati ovakve programe, – istaknuo je Premijer Uruči, te kazao kako je obaveza Vlade da stvori pretpostavke za funkcionisanje sistema, a na mladima je da iskoriste ovu šansu i da naprave najbolje moguće za svoju karijere, kao i za Bosansko-podrinjski kanton.

program-zaposljavanja-200910b2.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.