• OBJAVLJENO: 30.09.2010.
Ministarstvo za boračka pitanja

Potpisani ugovori o dodjeli finansijskih sredstava na ime sanacije i adaptacije stambenih objekta

min-bor-pitanja-300910b.jpg

Nakon završene procedure odabira korisnika, 30.09.2010. godine u Skupštinskoj sali BPK-a Goražde potpisani su ugovori o dodjeli finansijskih sredstava pripadnicima boračke populacije za adaptaciju i sanaciju stambenih objekata, a ugovore sa korisnicima sredstava, u ime ministarstva, potpisao je resorni ministar Dževad Adžem.

min-bor-pitanja-300910b1.jpg

min-bor-pitanja-300910b2.jpg

Iako je bilo preko stotinu zahtjeva za pomoć u stambenom zbrinjavanju, ugovore je danas potpisalo 20 korisnika. Izražavajući zadovoljstvo zbog potpisivanja današnjih ugovora, čija je ukupna vrijednost 128.853,67 KM, ministar Adžem je kazao:

„Ove godine Ministarstvo za boračka pitanja je za ove namjene u budžetu imalo na raspolaganju 130.000,00 KM, a korisnici sredstava će, neki djelimično, neki u potpunosti, riješiti problem stambenog zbrinjavanja. Primjenit ćemo isti sistem raspodjele sredstava kao i prošle godine, jer smo vidjeli da je to način koji najbolje funkcioniše i koji daje najbolje rezultate. Korisnici sredstava neće raspolagati dodijeljenim finansijskim sredstvima, nego će se potpisati predugovor sa izvođačem radova, jednom od registrovanih građevinskih firmi, koja će biti nosilac sanacije i adaptacije i koja će biti odgovorna za izvršenje, kvalitet i garanciju izvedenih radova.“

min-bor-pitanja-300910b3.jpg

min-bor-pitanja-300910b4.jpg

Što se tiče pravilnika koji definišu kriterije za dobijanje bespovratnih sredstava za stambeno zbrinjavanje, ministar je kazao da će ti pravilnici, u narednom periodu morati biti revidirani, uglavnom zbog izmjena u dijelu koji se odnosi na iznos novčanih primanja koji porodica ostvaruje, da bi ostvarila pravo na pomoć.

„U narednom periodu predložićemo Vladi nove kriterije prema kojima će se povećati mogućnost dobijanja ove pomoći i Ministarstvo će voditi računa o svakome ponaosob ko je korisnik sredstava i na koji način treba da ih implementira“ kazao je ovom prilikom ministar Adžem.

min-bor-pitanja-300910b5.jpg

min-bor-pitanja-300910b6.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.