• OBJAVLJENO: 28.02.2013.
Održana 12. Izvještajno-izborna Skupština Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja
Izabrano novo rukovodstvo Saveza

Copy of IMG_0174

U sali Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde danas je održana 12. Izvještajno-izborna Skupština Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Pored članova Saveza, Skupštini je prisustvovao i ministar za boračka pitanja Osman Subašić te predstavnici općina u sastavu našeg kantona.

Na današnjem zasjedanju Skupštine,  pored usvajanja zapisnika sa prethodne sjednice , usvojen je Izvještaj o radu  i Finansijski izvještaj za 2012.godinu te Program rada i Finansijski izvještaj za 2013. godinu.

Na dnevnom redu našao se i izbor predstavnika organa Saveza. Imenovan je predsjednik i potpredsjednik Saveza, članovi Upravnog odbora, predsjednik i zamjenik Skupštine Saveza i članovi komisije u Savezu. Za predsjednika Saveza na period od četiri godine ponovo je izabran Derviš Hadžić-Dedo, koji je ovom prilikom kazao da će u narednom periodu biti na usluzi, prije svega članstvu Saveza te pokušati u skladu sa mogućnostima rješavati njihove probleme.  Takođe, ovom prilikom istaknuta je veoma dobra saradnja sa Vladom BPK Goražde i Ministarstvom za boračka pitanja a Savezu se nadaju da će se ona nastaviti i u narednom periodu.

Derviš Hadžić Dedo

Derviš Hadžić Dedo

„ Mi ćemo se u narednom periodu pokušati nametnuti ovoj Vladi i Ministarstvu za boračka pitanja kao partneri. Nadamo se da ćemo zajedničkim snagama iznaći rješenje za sve probleme koji su ispred nas. Kada su u pitanju problemi našeg članstva, uglavnom je to stambena problematika. Imamo naših članova koji još žive u alternativnom smještaju i mi se nadamo da ćemo u ovoj kalendarskoj godini pronaći rješenje, a nakon rješavanja statusa potkrovnih stanova i riješiti njihovo stambeno pitanje“-kazao je Derviš Hadžić-Dedo,  nakon ponovnog imenovanja na funkciju predsjednika Saveza najvećih dobitnika ratnog priznanja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.