• OBJAVLJENO: 08.10.2010.
U okviru projekta VOLONTIRAJ – KREDITIRAJ

Jedan radni dan za učenike srednjih škola u institucijama Vlade BPK Goražde

volontiranje081010b.jpg

Vlada BPK-a Goražde rado se odazvala učešću u projektu Volontiraj-kreditiraj 2010, čiji je inicijator Asocijacija za unaprijeđenje informacijskih nauka INFOHOUSE iz Sarajeva. Tim povodom, u zgradi Vlade BPK-a Goražde 08.10.2010. godine održan je prijem za 46 goraždanskih srednjoškolaca, koji će jedan školski dan zamijeniti za jedan radni dan u organima vlasti BPK-a Goražde. Ove godine za učešće u projektu prijavilo se ukupno 60 učenika.

volontiranje081010b1.jpg

volontiranje081010b2.jpg

volonteri101010b.jpg

Inače, Vlada BPK-a Goražde, u nastojanju da pomogne mladima u periodu dok ne nađu pravo zaposlenje, već drugu godinu zaredom podržava projekt volontiranja nezaposlenih osoba sa završenom visokom i višom stručnom spremom, koji se nalaze na evidenciji Službe za zapošljavanje, a prema riječima premijera BPK-a Nazifa Uručija, ovo je prvi put da ove institucije učestvuju u okviru projekta VOLONTIRAJ-KREDITIRAJ .

volontiranje081010b3.jpg

volontiranje081010b4.jpg

volontiranje081010b6jpg.jpg

volontiranje081010b7jpg.jpg

„Ja bih na početku da vas sve pozdravim i da izrazim svoje zadovoljstvo što smo u prilici da možemo vama mladima pokazati šta mi to radimo. Državni službenici i namještenici u svim normalnim državama su jedan od stubova države. To je policija, sudstvo, između ostalog i uprava, a vi će te danas obilazeći vidjeti i kroz školu naučiti da je to jedan od elemenata na kojem počiva jedna savremena država.

Ovo je prvi put da ova institucija ima sreću da učestvuje u ovom projektu, da ugosti vas koji će te danas volontirati i na mjestima na kojima budete danas radili želim vam da se dobro upoznate šta se tu radi i naravno, da ono što uočite što baš nije najbolje preporučite kako bi se moglo promijeniti. Možda tim obilaskom se opredijelite šta bi to vi u životu htjeli raditi, ako se već niste opredijelili, a siguran sam da svi vi želite ono što većina ljudi želi, a to je da budemo dobri građani svoje zajednice, da ovdje participiramo i da se trudimo da njoj pridonesemo ono najbolje. Ako to napravimo, onda ćemo napraviti ličnu karijeru, a time stvoriti pretpostavke za porodicu, familiju, egzistenciju i zadovoljstvo u tom radu, jer naravno najljepše i najbolje je kada radite nešto za zajednicu iz koje ste ponikli i kada ta zajednica uzvrati time što vam otvori vrata. Evo, danas će te volontirati, a sutra već raditi, jer vi ste ti koji sutra ovo sve treba da preuzmete i napravite sebi bolje sutra i ovom kantonu.

volontiranje081010b8jpg.jpg

volontiranje081010b10jpg.jpg

volontiranje081010b11jpg.jpg

Želim, prije svega, dobro zdravlje vama i vašim porodicama, kao i nastavnicima te im još jedanput upućujem zahvalnost za ono što rade vrijedno sa vama kako bi sticali nova znanja. Želim nam da danas budemo vrijedno, radno angažovani i mislim da ćemo svi biti bogatiji za ovo današnje druženje i upoznavanje,“ kazao je premijer Uruči.

volontiranje081010b9jpg.jpg

Čast da jedan dan obavljaju funkciju premijera BPK-a Goražde imali su Emina Adilović i Filip Bodiroga, koji su izrazili zadovoljstvo što su dobili tu priliku, sa nadom da će im to iskustvo pomoći u daljnjem radu i životu.

volontiranje081010b12jpg.jpg

volontiranje081010b13jpg.jpg
(Dio radne atmosfere u Ministarstvu za finansije kod ministra Muhidina Pleha, gdje su bila raspoređena 4 učenika)

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.