• OBJAVLJENO: 22.10.2010.
Ministarstvo za privredu

Sve čestitke organizatoru manifestacije „Dani jabuke“ i dobitnicima osvojenih priznanja

dani-jabuke-221010b.jpg

Pet dana nakon završetka sedme po redu privredno-kulturne manifestacije „Dani jabuke“ u prostorijama Ministarstva za privredu održana je press konferencija na kojoj su sumirani rezultati i podijeljeni utisci nakon završetka ovog značajnog privrednog sajma.

Press konferenciju otvorio je predsjednik udruženja „Dani jabuke“ Rasim Sijerčić te čestitao nagrađenim izlagačima sa područja našeg kantona na priznanjima osvojenim za kvalitet proizvoda. On je, takođe, izrazio zahvalnost i ostalim izlagačima te svima koji su podržali organizaciju ove privredno-kulturne manifestacije.

dani-jabuke-221010b1.jpg

dani-jabuke-221010b12.jpg

Posebna zahvalnost za podršku u organizaciji manifestacije upućena je ministru za privredu Mustafi Kurtoviću koji je, takođe, zahvalio i čestitao svim učesnicima, posebno ističući zasluge nagrađenih goraždanskih poljoprivrednika, među kojima su dobitnici prizanja za kvalitet meda, jabuke, mesnih prerađevina i pekarskih proizvoda, što potvrđuje da BPK-a Goražde ima odlične potencijale za razvoj poljoprivrede i proizvodnju zdrave hrane. Posebne čestitke ministar je uputio i učenicima srednje mješovite škole „Enver Pozderović“za pokazano znanje iz oblasti poljoprivrede na kvizovima organizovanim u sklopu manifestacije.

dani-jabuke-221010b2.jpg

dani-jabuke-221010b3.jpg

Član organizacionog odbora manifestacije, ujedno i savjetnik ministra za oblast poljoprivrede Mirsad Hubanić kazao je ovom prilikom da je organizacini odbor dobio sve pohvale za kvalitet sajamskog sadržaja, upućujući zahvalnost i udruženjima poljoprivrednika koji su dali veliku doprinos u organizaciji manifestacije.

Ovom prilikom prisutni izlagači uputili su riječi zahvalnosti Ministarstvu za privredu, koje putem različitih podsticaja i organizaciju edukativnih događaja za poljoprivrednike nastoji stimulisati razvoj poljoprivrede.

dani-jabuke-221010b4.jpg

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.