• OBJAVLJENO: 26.03.2013.
Sastanak resornog ministra sa predstavnicima Atletskog kluba „Goražde“
Otvorene nove mogućnosti za promociju atletike među mladima na prostoru BPK Goražde

Copy of IMG_0826

Na inicijativu ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Dževada Adžema, u resornom Ministarstvu jučer je održan je sastanak sa predstavnicima Atletskog kluba „Goražde“ koji je formiran krajem prošle godine.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj problematici u ovom Klubu, kao i o predstojećim atletskim takmičenjima koja će se u toku godine održati prema Kalendaru takmičenja Atletskog saveza BiH. U tom smislu, razgovarano je i o uslovima koje ovaj Klub mora ispuniti kako bi njegovi predstavnici mogli učestvovati na ovim takmičenjima.

Predstavnici Atletskog kluba Zaim Šuman i Samir Ahmetspahić ovom prilikom upoznali su ministra sa dosadašnjim rezultatima ovog Kluba, među kojima je i 2. osvojeno mjesto na Pojedinačnom prvenstvu BiH u krosu.

Kako je dogovoreno, Atletski klub „Goražde“ u narednom periodu uzeće aktivnu ulogu u uključivanju što većeg broja osnovaca i srednjoškolaca sa područja BPK u ovaj Klub, kao i u organizaciji kantonalnog Atletskog mitinga za učenike osnovnih i srednjih škola koji bi se trebao održati u Goraždu u maju ove godine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.