• OBJAVLJENO: 27.03.2013.
Novi ciklus kantonalnih takmičenja učenika osnovnih i srednjih škola
Započela kantonalna takmičenja učenika u BPK Goražde

Copy of IMG_0854

U Osnovnoj školi „Husein ef. Đozo“ u Goraždu danas je održano kantonalno takmičenje iz engleskog jezika za učenike 9. razreda osnovnih škola, čime su i zvanično započela kantonalna takmičenja u poznavanju školskog gradiva za učenike osnovnih i srednjih škola u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde.

Prije početka samog takmičenja, učenike su pozdravili i uspjeh im zaželjeli ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Dževad Adžem i, u ime škole domaćina, direktor škole Almir Sijerčić.

Predstavnici resornog Ministarstva danas su najavili i mogućnost da se već od naredne godine na kantonalnim takmičenjima uvede testiranje na kompjuterima, čime bi se cijeli proces takmičenja podigao na još viši nivo. Kako je istaknuto, resorno Ministarstvo razmatra mogućnost da se probna testiranja obave još u toku ove godine u okviru pilot projekta.

Kao i ranijih godina, učenici će se i ove godine takmičiti u poznavanju gradiva iz engleskog jezika, matematike, fizike, informatike, vjeronauke, saobraćaja i Civitasa.

Nakon okončanih kantonalnih takmičenja, biće organizovana ceremonija dodjele nagrada najuspješnijim učenicima koji će imati mogućnost da predstave svoju školu i Kanton na takmičenjima koja će se organizovati na višim nivoima.

KALENDAR TAKMIČENJA MINISTARSTVA ZA OBRAZOVANJE, NAUKU, KULTURU I SPORT BOSANSKO – PODRINJSKOG KANTONA GORAŽDE ZA ŠKOLSKU 2012/13. GODINU

Copy of IMG_0862

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.