• OBJAVLJENO: 27.12.2010.
NOVI PROIZVODNI POGON FIRME GORAŽDE / PREVENT

novi-pogon-preventa040111b.jpg

U Vitkovićima je 27. decembra započeo sa radom novi pogon firme “Goražde – Prevent“. Riječ je o izuzetno značajnom pogonu čijim je pokretanjem omogućeno zapošljavanje novih radnika. Ovo je savremeni pogon u kome se proizvode auto presvlake i u kome je zaposleno blizu 100 radnika.

U pitanju je investicija čija je ukupna vrijednost oko 2 miliona KM, od čega je u sam objekat uloženo 800 hiljada KM. Auto presvlake, u “Goražde-Preventu“ rade se za Volkswagen – ističe Haris Rahman, direktor “Goražde – Preventa”.

Daljim razvojem pogona planirano je novo upošljavanje, tako da će tokom 2011. u “Goražde – Preventu” biti između 230 i 250 zaposlenih, a u “Prevent – Safety“ oko 60 zaposlenih . Ove dvije firme su sada i fizički razdvojene. “Goražde – Prevent“ orijentisana je na proizvodnju za auto industriju, a “Prevent Safety“ proizvodi zaštitnu opremu – kaže Rahman.

Ova firma je veoma aktivna i sudjeluje u mnogobrojnim humanitarnim aktivnostima. Tokom 2010. godine, za izgradnju porodične ambulante u Vitkovićima donirano je 60.000 KM, za pomoć porodicama čiji su domovi najviše stradali u poplavama blizu 50.000. Pored toga “Prevent“ je pomagao brojne ustanove i sportske kolektive, tako da ukupan iznos donacija iznosi oko 130 hiljada KM.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.