• OBJAVLJENO: 30.04.2013.
Posjeta predstavnika JP Ceste Federacije BiH
Razgovori o toku radova na idejnom projektu rekonstrukcije raskrsnice u Vitkovićima

raskrsnica_vitkovici

Kao što je poznato, Bosansko-podrinjski kanton Goražde i Općina Goražde inicirali su aktivnosti na rekonstrukciji raskrsnice na magistralnom putu M20 prema industrijskoj zoni u Vitkovićima, kao i lokalne ceste koja sa ovog magistralnog puta vodi prema Vitkovićima.

Postojeća raskrsnica zbog svojih karakteristika čini usko grlo u saobraćaju, posebno za vrijeme velikih jutarnjih i poslijepodnevnih gužvi u saobraćaju, a ovakvo nestandardno rješenje ne omogućava ni bezbjedno skretanje teških vozila koja se kreću prema industrijskoj zoni Vitkovići.

Obzirom da se trenutno radi idejno rješenje rekonstrukcije ove raskrsnice, u posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde juče su boravili predstavnici JP Ceste FBiH i firme „Design & Quality Control“ d.o.o. Sarajevo koja radi na pripremi ovog idejnog projekta, gdje su s ministrom za privredu Demirom Imamovićem i direktoricom kantonalne Direkcije za ceste Izetom Jahić razgovarali o onome što je do sada urađeno na projektu, kao i o sugestijama nadležnih institucija u vezi s ovom raskrsnicom.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.