• OBJAVLJENO: 07.05.2013.
Press konferencija komesara policije MUP-a BPK Goražde
Prvomajski praznici protekli bez incidenata

Copy of IMG_1707

-Prvomajski praznici protekli su mirno i nije došlo do narušavanja javnog reda i mira, mada su bila najavljena dva skupa građana, te održano pet sportskih manifestacija- istaknuo je na današnjoj press konferenciji komesar policije MUP-a BPK Goražde Ešef Hurić. Kada je u pitanju stanje sigurnosti, Uprava policije, ističe komesar, postupala je prema svojim planovima i programima rada, a sve policijske stanice pojačale su svoje  mjere i aktivnosti kako bi prvomajski praznici protekli u najboljem redu.

– Registrovano je jedno krivično djelo, pronalazak opojne droge koja asocira na heroin i nakon kriminalisitičke obrade i vještačenja mi ćemo protiv osumnjičenog dostaviti kantonalnom Tužilaštvu izvještaj o počinjenom krivičnom djelu na dalje postupanje. Takođe, registrovan je jedan prekršaj iz oblasti javnog reda i mira- fizički nasrtaj na jedno lice, maloljetnu osobu. Kada je u pitanju saobraćaj, registrovano je šest saobraćajnih nezgoda, te jedan požar i na svu sreću nije bilo povrijeđenih i smrtno stradalih lica. Sedam događaja imaju obilježje krivičnog djela. Kvalifikacija ovih djela još nije određena, obzirom da u saradnji sa kantonalnim Tužilaštvom moramo pribaviti još neke materijalne i operativne dokaze, jer se radi o oblicima  krađe i nekim drugim vidovima kriminaliteta- naglasio je komesar policije Ešef Hurić.

Copy of IMG_1712

Komesar se osvrnuo i na rezultate akcije kontrole saobraćaja u mjesecu aprilu. Nakon prvobitnih 15 dana upozorenja vozačima, policija je počela primjenivati represivne mjere kada je u pitanju nesavjesna vožnja u gradu i nepropisno parkiranje na nedozvoljenim površinama.

– Kontrola je izvršena na 368 učesnika u saobraćaju i od toga je izdato 208 naloga za počinjene prekršaje, dok je 158 vozača upozoreno. Mislim da je policija u toku 24 sata radila na prevenciji, prije svega, da taj saobraćaj dovede u normalu, da pješaci mogu normalno da se kreću trotoarom i dozvoljenim površinama, a sve  s ciljem da bezbjednost saobraćaja podignemo na jedan veći stepen- riječi su komesara Hurića.

Na kraju današnje press konferencije, komesar policije Ešef Hurić obavijestio je građane da će zbog sutrašnje ceremonije otvaranja GUN GOR-en parka primjenjivati izmijenjen režim saobraćaja, tako što će u ulicama Sinan paše Sijerčića i Maršala Tita u vremenu od 08-17 sati biti obustavljen saobraćaj, a vozila će se preusmjeravati ulicom Meha Drljevića, preko mosta Alije Izetbegovića, u ulicu Zaima Imamovića.

Copy of IMG_1708

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.