• OBJAVLJENO: 13.05.2013.
Manifestacija „ DANI ISAKA SAMOKOVLIJE“ – SUNCE NAD DRINOM“
IZLOŽBA SLIKA U SARAJEVSKOJ GALERIJI NOVI HRAM
Detalj sa Likovne kolonije u Goraždu

Detalj sa Likovne kolonije u Goraždu

Na Internacionanom festivalu prijateljstva koji će ove godine u Goraždu biti održan po šesnaesti put, oni su nezaobilazan, lijepo dio. Susreću se već godinama, prijateljuju,  ljuduju i daruju Goraždu i njegovim stanovnicima djela koja pune duše bojama prijateljstva i radosti.

Daruju slike, grafike, skulpture…. A na njihovim djelima, vrlo često, jer drugačije i ne može biti kad likovni umjetnici borave u Goraždu, motivi sa Drine. Rijeke koja se, već godinama, od kako je Internacionalne likovne kolonije u Goraždu, ulijeva u srca i oči umjetnika iz cijelog svijeta. Kao što ih nasmijane, budi u umiva sunce nad Drinom.

Iz  bogatstva drinskih obrisa i oblika prenijetih rukama umjetnika u slike, izdvojen je jedan dio i tako je nastala izložba koja se održava u okviru tradicionalne književno – umjetničke manifestacije „ Dani Isaka Samokovlije – Sunce nad Drinom“ Goražde – Sarajevo – Fojnica, koju organizuju Općina Goražde  i  goraždanski Centar za kulturu.

Izložbu slika „ Sunce nad Drinom“  koja će biti postavljena u sarajevskog galeriji „ Novi hram“ od 13. do 21. maja organizuju Centar za kulturu Goražde, Jevrejska zajednica Bosne i Hercegovine i Udruženje likovnih umjetnika Goražde.

Na izložbi koja će biti otvorena večeras u 19 sati, biće predstavljena  32  djela čiji su autori 19 umjetnika iz četiri zemlje, učesnici goraždanske Internacionalne likovne kolonije „ Boje prijateljstva“.

S.K

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.