• OBJAVLJENO: 13.05.2013.
Kolegij Skupštine BPK Goražde
Poziv Ekspertnoj grupi za izradu preporuka za izmjenu Ustava da posjeti Goražde

Copy of IMG_1898

Kolegij  Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde pozvao je danas članove Ekspertne grupe za izradu preporuka za izmjenu Ustava Federacije BiH da u petak, 17.maja posjete Goražde.

Na ovom sastanku, na koji su pozvani i članovi Ustavne i zakonodavno-pravne komisije Skupštine BPK, članovi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, kao i predstavnici privrednih subjekata razmatrale bi se preporuke Ekspertne grupe za promjenu Ustava Federacije Bosne i Hercegovine.

Ovu odluku Kolegij je donio nakon što je predsjedavajući Skupštine BPK Suad Došlo informisao članove Kolegija o sastanku sa Ekspertnom grupom održanim u petak, 10.maja, na kojem su izneseni detalji preporuka ustavnih promjena, sa posebnim akcentom na Bosansko-podrinjski kanton Goražde.

Za sazivanje ovog sastanka Kolegij se opredijelio zbog činjenice da su Preporuke urađene bez prethodnih konsultacija sa predstavnicima izvršne i zakonodovne vlasti Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a nacrt ovih preporuka biće predstavljen na dvodevnoj konferenciji u Sarajevu koja počinje sutra.

Prije sastanka, planirano je polaganje cvijeća i odavanje počasti poginulim braniocima i ostalim žrtavama odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995.godina kojih je na prostoru ovog kantona bilo više od 4000.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.