• OBJAVLJENO: 14.05.2013.
Javna ustanova Osnovna škola „Prača“ proslavila 65. godina postojanja
Učenici i nastavnici škole upriličili bogat kulturno- zabavni program

Copy of 100_5396

Javna ustanova Osnovna škola „Prača“ u općini Pale-Prača bogatim kulturno-zabavnim programom kojeg su pripremili učenici i nastavnici ove škole  obilježila je juče 13. maj, Dan škole. Pored učenika i nastavnika ove škole, ovoj svečanosti prisustvovali su predstavnici općine Pale-Prača i direktori osnovnih škola sa prostora BPK Goražde, a prigodnim govorom obratio se i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi BPK Goražde Dževad Adžem.

Copy of 100_5406

„Smatram da je obrazovanje sveta dužnost svih vas koji se nalazite u obrazovanju. Potrebno je  da na najbolji i za djecu najprihvatljiviji način to znanje prenesete i da u njima probudite želju da budu produktivni, samouvjereni, da imaju samopouzdanje jer će na njima ostati ovo sve što sada imamo. Nije floskula, činjenica je da smo mi posudili zemlju od generacija koje će doći. Opredjeljenje Ministarstva, premijera i kompletne Vlade je da akcenat damo upravo na ovu djecu, da krenemo sa ranim predškolskim odgojem, koristeći razne metode kako bi probudili  želju kod naše djece da budu dobri učenici, slušaju svoje roditelje i naravno uvažavaju svoju zemlju  te  da se bore za njene interese“- kazao je tim povodom ministar Dževad Adžem.

Povodom Dana škole održan je malonogometni turnir te takmičenje u pisanju literarnih radova, a najuspješnijim učenicima direktor ove javne ustanove  Esad Ajanović dodijelio je diplome.

Nakon svečanosti, upriličeno je druženje sa gostima u prostorijama škole.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.