• OBJAVLJENO: 24.05.2013.
Ministarstvo za obrazovanje i Pedagoški zavod BPK
Održana prezentacija o temi informatizacije školskih biblioteka

maj 2013 008

U organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport i Pedagoškog zavoda BPK Goražde, danas je za direktore škola, školske bibliotekare i nastavnike informatike na području BPK Goražde organizovana prezentacija posvećena informatizaciji školskih biblioteka.

Ovaj događaj organizovan je u okviru pilot-projekta revitalizacije i informatizacije školskih biblioteka čiji je glavni cilj uvođenje savremenog načina rada u svim školskim bibliotekama, a  koji je uspješno realizovan i u ostalim kantonima na području FBiH.

Prije početka današnje prezentacije, učesnike je pozdravila direktorica Pedagoškog zavoda Dika Makota, koja je ovom prilikom istakla da resorno Ministarstvo i Pedagoški zavod u okviru aktivnosti na poboljšanju uslova za obrazovanje imaju za cilj i da stvore bolje uslove za rad biblioteka u svim osnovnim i srednjim školama u našem kantonu.

– Naš cilj je da i na ovaj način damo veći značaj knjizi, da kažemo da je knjiga jako važna i da ona treba da bude dostupna svakom djetetu, svakom nastavniku i svakom čovjeku u 21. vijeku. Cilj nam je ujedno da znamo i stanje u našim bibliotekama, da uvežemo biblioteke našeg kantona i da omogućimo da knjiga bude dostupna svakom djetetu, bez obzira na to gdje ono živi. Plan Ministarstva za obrazovanje u periodu koji slijedi jeste da obrazovanju damo mjesto koje mu pripada i da prosvjetnom radniku pružimo dobre uslove za rad, a sve to na kraju mora dati i dobre rezultate – poručila je direktorica Pedagoškog zavoda Dika Makota.

Prezentaciju su održali predstavnici firme „Facit“ iz Sarajeva.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.