• OBJAVLJENO: 28.05.2013.
Sa sjednice Kolegija Skupštine BPK Goražde
Zakazana vanredna sjednica Skupštine BPK Goražde

100_5497

Današnja sjednica Kolegija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde bila je posvećena pripremama za održavanje 8. vanredne sjednice Skupštine na kojoj će se razmatrati preporuke Ekspertne grupe za reformu Ustava Federacije Bosne i Hercegovine s osvrtom na Bosansko-podrinjski kanton Goražde.

Na sjednici su rezimirane i aktivnosti Skupštine i njenih radnih tijela od donošenja Nacrta preporuka za reformu Ustava FBiH, s posebnim akcentom na preporuke koje se odnose na Bosansko-podirnjski kanton Goražde, a razmatrani su i zaključci Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koji su doneseni kao odgovor na nacrt preporuka Ekspertne grupe.

Kako je dogovoreno, Kolegij Skupštine pripremiće za ovu vanrednu sjednicu i tekst Deklaracije koja će biti ponuđena Skupštini na usvajanje, a sa kojom će građani Bosansko-podrinjskog kantona Goražde biti upoznati prije održavanja same sjednice na konferenciji za medije zakazanoj za ponedjeljak 03.06.2013. godine u 12.00 sati.

Pored članova Ekspertne grupe, na vanrednu sjednicu Skupštine bit će pozvani i ambasadori SAD i Velike Britanije u našoj zemlji, predstavnici OHR-a, predsjednici Ustavnih komisija i predsjednici oba doma Parlamenta FBiH, te načelnici i predsjedavajući općinskih vijeća općina u sastavu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Vanredna sjednica Skupštine zakazana je za srijedu 05.06.2013. godine s početkom u 10.00 sati.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.