• OBJAVLJENO: 24.06.2013.
Održana redovna sjednica Komisije za bezbjednost Skupštine BPK Goražde
Stanje bezbjednosti na prostoru našeg kantona je zadovoljavajuće

Copy of IMG_3006

Komisija za bezbjednost, nadzor nad radom policije, borbu protiv korupcije i pitanja iz nadležnosti inspekcijskih organa Skupštine BPK Goražde razmatrala je na današnjoj sjednici Informaciju o stanju bezbjednosti na prostoru našeg kantona, kao i Informaciju Agencije za privatizaciju u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde vezano za Zaključak Skupštine od 22.01.2013.godine. Pored članova Komisije, sjednici su prisustvovali komesar Uprave policije MUP-a BPK Ešef Hurić i direktorica Agencije za privatizaciju Mina Kusturica.

Nakon razmatranja informacije Agencije za privatizaciju,  Komisija je donijela zaključak kojim se od Vlade i Kantonalnog pravobranilaštva traži da dostave pregled imovine koja je bila u vlasništvu BPK Goražde  od  1991.godine i njenoj promjeni vlasništva od 1991.godine do danas.

Kada je riječ o stanju bezbjednosti na području našeg kantona, Komisija je primila k znanju Informaciju za mjesec maj 2013.godine na koje nema primjedbi.

Na današnjem zasjedanju Komisija je donijela zaključak kojim se traži od Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde da dostavi informacija o toku istrage vezane za imovinu kantona koja je bila predmet prodaje ili privatizacije a nalazi se van granica BiH.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.