• OBJAVLJENO: 22.07.2013.
Održana tematska sjednica Skupštine BPK Goražde o RTV BPK Goražde
Usvojen niz zaključaka koji imaju za cilj rješavanje nagomilanih problema u kantonalnoj Radio-televiziji

IMG_3322

Tematska sjednica Skupštine Bosansko-podrinjskog kanton Goražde bila je posvećena aktuelnoj situaciji u JP Radio-televizija Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Na prijedlog Kluba poslanika SBiH predloženi dnevni red većinom glasova je proširen, tako da su pored aktuelne problematike u Radio-televiziji BPK Goražde razmatrani i Izvještaj o radu RTV BPK Goražde za 2012. godinu sa Izvještajem ovlaštenog revizora o reviziji finansijskih izvještaja, Informacija o trenutnoj situaciji u RTV BPK i zahtjevi Sindikata uposlenih u Radio-televiziji te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Radio-televiziji BPK Goražde.

U okviru tačke pod kojom je razmatran Izvještaj o radu RTV BPK za 2012. godinu i koji je danas dobio potrebnu skupštinsku većinu, usvojen je i niz zaključaka koji imaju za cilj rješavanje postojećih problema u ovom preduzeću.

Među donešenim zaključcima je i mogućnost obezbjeđenja adekvatnog  prostora za rad kantonalne Radio-televizije, dok su organi upravljanja RTV BPK zaduženi su da u roku od 60 dana osnivaču ponude Program uvođenja TV pretplate sa minimalnim iznosom od 2 KM.

Budući da su u toku rasprave o Izvještaju o radu Radio-televizije iznesene sve bitne činjenice o njenom poslovanju, Skupština je donijela zaključak o primanju k znanju Informacije o trenutnoj situaciji u ovom javnom preduzeću.

Skupština je većinom glasova usvojila izmjene i dopune Zakona o Radio-televiziji BPK Goražde.

Uz poslanike u Skupštini i članove Vlade BPK Goražde u raspravama na tematskoj sjednici učestvovali su i predstavnici menadžementa te Sindikata uposlenih u RTV BPK Goražde.

 

 

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.