• OBJAVLJENO: 29.07.2013.
Održana 38.redovna sjednica Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Odobrena isplata studentskih kredita

Copy of IMG_3385

Na današnjoj 38.redovnoj sjednici Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde odobrila je  isplatu studentskih kredita studentima sa područja BPK Goražde za studijsku 2012/13. godinu, za februar i mart.

Odobrena su i novčana sredstva za Program podrške razvoju neprofitnih organizacija Bosansko-podrinjskog kantona Goražde te data saglasnost na Program podrške firmi „Mesopromet” d.d. Goražde za 2013.godinu.

Vlada je odobrila takođe i prijedlog projekata koji će se sufinansirati po programima podrške razvoju poduzetništva i obrta, odnosno razvoju turizma u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde za 2013.godinu.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport dobilo je od Vlade saglasnost  za pokretanje procedure i postupka nabavke udžbenika za učenike osnovnih škola, a danas je odobreno i raspisivanje Konkursa za popunu upražnjenih radnih mjesta u srednjim i osnovnim školama sa područja BPK-a Goražde.

Vlada je na današnjoj sjednici odobrila tekuće transfere općinama u sastavu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za juni 2013.godine, kao i novčana sredstva muškom i ženskom rukometnom klubu „Goražde” za KUP takmičenja 2012/13.godine.

Razmatrani su i usvojeni izvještaji o radu Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za prvih pola godine i mjesec juni 2013.godine, te donesena odluka o pokretanju procedure za izvođenje građevinskih radova na šalter sali u ovom ministarstvu.

Na prijedlog Ministarstva finansija, Vlada je donijela Pravilnik o sadržaju i načinu vođenja registra ugovora o javno-privatnom partnerstvu, kao i Program mjera za otklanjanje uočenih nedostataka u finansijskim izvještajima Budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2012.godinu, utvrđenih izvršenom revizijom Ureda za reviziju institucija Federacije BiH.

Utvrđen je takođe i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom koji je upućen Skupštini u dalju proceduru.

Na kraju sjednice, Vlada je razmatrala dopis Sindikata uposlenih u JP RTV BPK Goražde u vezi najavljenog generalnog štrajka te zadužila resornog ministra obrazovanja da u skladu za zakonom stupi u pregovore sa Sindikatom.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.