• OBJAVLJENO: 23.08.2013.
Centar za socijalni rad BPK-a Goražde
Zahvaljujući humanim ljudima obezbjeđeni paketi pelena za odrasle osobe

IMG_3498

Proteklih šest mjeseci JU Centar za socijalni rad BPK-a Goražde poduzela je niz aktivnosti na animiranju određenih privrednih subjekata na području Bosansko-podrinjskog kantona, NVO-a širom FBiH, kako bi u granicama svojih mogućnosti pomogli u nabavci određene količine pelena za odrasle osobe.

Naime, JU Centar za socijalni rad BPK-a Goražde u svakodnevnom radu suočava se sa različitim  potrebama svojih štićenika i drugih lica koji nisu korisnici određenih  oblika socijalne zaštite ali se u jednom momentu života nađu u stanju socijalne potrebe uslijed različitih životnih okolnosti, uzrokovanih različitim faktorima.

Prema riječima direktorice Centra za socijalni rad BPK Sanele Zec, ovoj ustanovi vrlo često se obraćaju lica sa molbom za obezbjeđenje pelena za odrasle osobe, uslijed staračke nepokretnosti, nepokretnosti uzrokovane oboljenjem od karcinoma i drugih vrsta oboljenja zbog kojih su te osobe vezane za krevet. Obzirom da većina tih porodica  živi od minimalnih novčanih sredstava od kojih izdržavaju svoje porodice a veliki dio izdvajaju za kupovinu lijekova i odlaske na liječenje, dodatno opterećenje za njihov skromni budžet predstavlja i nabavka neophodnih pelena.

Zahvaljujući humanim ljudima, razumijevanju određenih stanja u kojima se svako lice može naći i senzibilitetu da pomažu najosjetljivije kategorije stanovništva, uspjeli smo obezbijediti određeni broj paketa pelena.

Novčana sredstva u vrijednosti 1.000 konvertibilnih maraka za kupovinu 86 paketa pelena obezbijedila je kompanija Bekto Precisa.

Donaciju u iznosu od 50 paketa pelena obezbijedila je i Bošnjačka zajednica kulture “Preporod”.
Nadamo se da će ovaj pozitivan primjer potaknuti i druge firme da svojom donacijom pomognu ljude koji se nađu u stanju potrebe” – ističe direktorica Centra za socijalni rad Sanela Zec.

U mjesecu augustu Centar za socijalni rad BPK-a Goražde započeo je sa podjelom paketa pelena za lica koja su na evidenciji i koja su se obraćala za ovakvu vrstu pomoći Centru, a podjela će , kako ističe direktorica Zec, biti vršena u zavisnosti od potrebe i količine raspoloživih paketa.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.