• OBJAVLJENO: 23.08.2013.
Nabavka udžbenika za školsku 2013/14. godinu
I ove godine značajan broj osnovaca na području BPK Goražde dobiće besplatne udžbenike

Udzbenici_ucionica

Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde izdvojiće značajna sredstva za nabavku besplatnih školskih udžbenika za učenike osnovnih škola za školsku 2013/2014. godinu.

U skladu sa dosadašnjom praksom, besplatni udžbenici biće dodijeljeni učenicima iz socijalno ugroženih porodica, a s obzirom da su kriteriji za dodjelu udžbenika po ovom osnovu nešto prošireni, besplatne udžbenike ove godine dobiće više učenika.

Kako ističu u resornom ministarstvu, procedura nabavke udžbenika pokrenuta je početkom avgusta i biće završena do početka nove školske godine.

U tu svrhu, u budžetu Ministarstva planirana su sredstva u iznosu od oko 45.000 KM, a nabavku besplatnih udžbenika podržat će i Federalno ministarstvo obrazovanja sredstvima u iznosu od 9.900 KM.

Važno je napomenuti i da sve školske biblioteke već raspolažu značajnim brojem kompletiranih udžbenika, kao i da spisak odobrenih udžbenika od prošle godine važi i za ovu školsku godinu.

S obzirom na izmjenjene kriterije može se konstatovati da je ove godine na prostoru BPK Goražde došlo do značajnog povećanja broja učenika kojima će biti dodijeljeni besplatni udžbenici, a taj broj, prema podacima resornog ministarstva, iznosi 454.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.