• OBJAVLJENO: 28.08.2013.
JU Centar za socijalni rad BPK Goražde
Podrška Udruženja prijateljstva“Mettmann- Goražde” iz Njemačke

IMG_3487

Udruženje prijateljstva “Mettmann-Goražde” iz Njemačke već duži niz godina novčano, u visini od 25 eura mjesečno, podržava određeni broj djece sa područja Bosansko-podrinjskog kantona i isplata se vrši svako tri mjeseca.

Donacijom je bilo obuhvaćeno ukupno desetero djece iz porodica koji se privremeno nađu u stanju socijalne potrebe uslijed teže finansijske situacije.

Zahvaljujući dodatnom angažmanu Centra za socijalni rad BPK-a Goražde i predsjednici Udruženja prijateljstva “Mettmann- Goražde”, našoj sugrađanki Edini Ušanović koja  živi u Njemačkoj i uspijeva animirati  određeni broj porodica  da doniraju određena sredstva djeci u Goraždu, u posljednja dva mjeseca uključeno je još trinaest nove djece i taj broj sada iznosi 23 djece.

“Stavili smo akcenat na djecu bez roditeljskog staranja i nastojali uključiti što više socijalno osjetljive grupe stanovništva u donaciju. Krajem prošle sedmice, posredstvom Udruženja oboljelih od cerebralne dječije paralize i distrofije Goražde, na čelu sa predsjednicom Udruženja Mirsadom Ćulov koji nam već duži niz godina pomažu u ovom projektu, izvršena je podjela donatorskih sredstava za dvadeset troje djece, koja će im svakako biti od koristi za jačanje porodičnih budžeta i nabavke opreme za novu školsku godinu”- ističe direktorica Centra za socijalni rad BPK Goražde Sanela Zec.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.