• OBJAVLJENO: 01.10.2013.
Carstvo drugarstva u Omladinskoj ulici
Svečano otvoren park za djecu s posebnim potrebama

1

U okviru obilježavanja „Dječije nedjelje“ u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, danas je u Omladinskoj ulici u Goraždu otvoren park namijenjen djeci s posebnim potrebama, pod nazivom „Carstvo drugarstva“.  Sam naziv parka, izgrađenog na inicijativu Udruženja „Roditelj“, dali su mališani koji će ga koristiti.

Svečanoj ceremoniji otvaranja prisustvovali su ministar za obrazovanje, nauku, kulturu, mlade i sport BPK Dževad Adžem i načelnik općine Goražde Muhamed Ramović.

Vrijednost ovog projekta je u iznosu od 10.500 KM. Podršku njegovoj realizaciji pružilo je i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK, a opremanje parka rekvizitima za igru, pored općine Goražde, pomogli su organizacija „World Vision“, ambasada Švicarske u BiH te goraždanske kompanije „Bekto precisa“, „Prevent“ , „Ginex“ i Tvornica alata.

Copy of IMG_4374

Ministar Adžem zahvalio se članovima Udruženja „Roditelj“ na nesebičnom zalaganju na ovom i svim drugim projektima koje realizuju.

„Vlada BPK Goražde i Ministarstvo obrazovanja opredijeljeni su da čine dobro za sve stanovnike našeg grada. Ovo je jedan mali korak koji je učinilo Udruženje „Roditelj“ koje od svog formiranja vrijedno radi i trebalo bi biti primjer svim drugim udruženjima. Moramo vratiti osmjehe na ulice i na mjesta u ovom gradu jer bez toga nema ni sreće“- kazao je kantonalni ministar za obrazovanje, nauku, kulturu, mlade i sport.

U programu svečanog otvaranja parka učestvovali su mališani iz goraždanskih dječijih vrtića i učenici OŠ “Avdo Smailović” iz Goražda.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.