• OBJAVLJENO: 19.09.2013.
Izložba „ Mladi i naslijeđe“ u Goraždu
NAGRADE ZA NAJBOLJE RADOVE UČENIKA IZ FBIH

DSC_0821

Četiri nagrade za đake OŠ „ Husein ef. Đozo“ iz Goražda

Manifestacija „ Dani evropskog naslijeđa“ u Goraždu  završena je svečanošću na kojoj su uručene nagrade za najbolje radove đaka osnovnih i srednjih škola u FBiH na konkursu pod nazivom „ Mladi i naslijeđe“,  koji je raspisalo Federalno ministarstvo kulture i sporta. Cilj konkursa je uključivanje mladih u  promociju  kulturno –istorijskog naslijeđa.

Đaci osnovnih i srednjih škola nadmetali su se u više grana umjetnosti: slikarstvu, pisanju literarnih radova, dokumentaristici, video radovima…

U konkurenciji brojnih škola, učenice Osnovne škole „ Husein ef. Đozo“ iz Goražda osvojile su četiri nagrade.

Prva nagrada za kolaž pripala je Lejli Ušanović,  učenici  VI razreda.  Nagrada za osvojeno prvo mjesto uručena je i Ameli Rašidović, takođe, učenici VI razreda. Amela je imala najbolji crtež. Drugu nagradu za grafiku – monotipija  osvojila je  učenica VI razreda ove škole Amna Drkenda.

Druga nagrada za video rad pripala je grupi mladih umjetnica iz OŠ „ Husein ef. Đozo“ : Aidi Uzunović, Edni – Eni Drkenda, Amni Drkenda i Adelisi Subašić.

Nagrade najuspješnijim autorima radova uručili su federalni ministar kulture i sporta Salmir Kaplan i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde Dževad Adžem.

Preko stotinu radova đaka iz cijele FBiH bilo je postavljeno u Goraždu ( Centar za kulturu) okviru izložbe pod nazivom „ Stari zanati i igre iz mog kraja“. Organizator izložbe bilo je Federalno ministarstvo kulture i sporta a suorganizator Udruženje Kulturno-istorijska baština BPK Goražde.

Na svečanosti dodjele nagrada nastupile su u kraćem programu nastavnice Osnovne muzičke škole „ Avdo Smailović“ Goražde.

S.K

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.