• OBJAVLJENO: 03.10.2013.
Privredna komora BPK Goražde na 20. generalnom privrednom sajmu „ Zeps „ u Zenici predstavila privredu Bosansko – podrinjskog kantona Goražde

slika br 1

Na Kamberovića polju u Zenici  od 01. do 05. oktobra 2013. godine održava se 20. generalni BH privredni sajam „Zeps“. U sklopu Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, učešće na ovom sajmu uzela je i Privredna komora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

ZEPS je najveći sajam u Bosni i Hercegovini, na kojem je od 19 do sada održanih sajmova odnos domaćih i stanih izlagača 55% : 45%.

Ove godine, sajam se održava na 11.150 kvadratnih metara unutrašnje i vanjske izložbene površine, na kojoj će se u 12 sajamskih blokova predstaviti 386 izlagača iz 26 zemalja.

Dobra posjeta sajmu omogućava izlagačima brojne neposredne kontakte, koji rezultiraju  velikim brojem zaključenim i realizovanih uspješnih projekata i poslova.

U sklopu pratećeg programa ZEPS-a, održavaju se i poslovni susreti privrednika BiH i Slovenije, Forum metalne industrije, Berza projekata energetske efikasnosti, te brojne promocije i prezentacije.

Ove godine se Kraljevina Bahrein po prvi put pojavljuje na sajmu ZEPS, a najavljuje se da će značajan broj kompanija i biznismena iz ove arapske države predstaviti mogućnost ulaganja i trgovinske saradnje sa bh. privrednicima, naročito kada je riječ o uvozu bh. proizvoda u Bahrein.

Otvorenju sajma prisustvovao je i Visoki predstavnik Valentin Inzko koji je ujedno i svečano otvorio sajam.

slika br 2

Privredna komora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde putem kataloške prezentacije i izlaganjem nekoliko robnih eksponata proizvedenih u privrednim društvima u Goraždu,  veoma uspješno je predstavila privredu našeg Kantona i ostvarila niz značajnih kontakta i neposrednih razgovora sa zainteresovanim posjetiocima i izlagačima na sajmu.

Posebno interesovanje bilo je za Lovno- turistički centar „Bijele vode “, čija se izvorska pitka voda  nalazila na svim štandovima u sklopu Vanjskotrgovinske komore.

Obzirom da se u Goraždu od 10. do 12. oktobra 2013. godine održava Privredno-kulturna manifestacija „Dani jabuke “ jedan dio sajamskog vremena posvećen je promociji i prezentaciji ove manifestacije.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.