• OBJAVLJENO: 03.10.2013.
Ministarstvo za obrazovanje
Posjeta predstavnica UNICEF-a BiH

Copy of 100_5805

Predstavnice UNICEF-a BiH posjetile su danas Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport BPK Goražde.

Na sastanku sa direktoricom Pedagoškog zavoda BPK Dikom Makotom i stručnom saradnicom za predškolsko i osnovno obrazovanje u resornom ministarstvu Amirom Borovac, razgovarano je o stanju u oblasti predškolskog odgoja i obrazovanja na području našeg kantona te mogućnostima realizacije već najavljenog projekta „Povećajmo mogućnosti djeci u BiH za rano učenje“.

Poznato je da je Ministarstvo za obrazovanje BPK Goražde uspješno apliciralo na ovaj UNICEF-ov projekt čija realizacija je, za sada, dovedena u pitanje zbog malog broja prijavljene djece za učešće u ovom projektu.

Ipak, uzimajući u obzir zapažene rezultate u realizaciji Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja na prostoru BPK Goražde, dogovoreno je da će se razmotriti i alternativne mogućnosti za realizaciju ovog programa čiji je cilj uključivanje što većeg broja djece predškolskog uzrasta u proces ranog učenja.

Predstavnice UNICEF-a iskazale su zadovoljstvo načinom na koji je organizovan sistem predškolskog obrazovanja u BPK Goražde, a u okviru ove posjete, upriličen je i obilazak SOS Kinderdorf vrtića gdje je predstavljen rad ovog vrtića u integrativnim grupama.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.